Annonce
Nytirsdag

Rødding-producent har Nordens største kyllingehus

Nordens største kyllingehus, som Kjeld Andersen har lige uden for Rødding, har plads til 130.000 kyllinger.
Kjeld Andersen har bygget en stald på 6.500 kvadratmeter med plads til 130.000 kyllinger. Ventilationen giver ingen problemer.
Annonce

Rødding: Kjeld Andersen er noget nær en skandinavisk frontløber. Kyllingeproducenten lige uden for Rødding har bygget Nordens største kyllingehus med plads til 130.000 kyllinger.

Stalden er på 6.500 kvadratmeter med en bredde på 43 meter. Hos kyllingeproducenter er det en gængs opfattelse, at jo bredere stalde, jo sværere er det at ventilere effektivt. Især ved opdræt af kyllinger, kræves der specifik ventilation, for at undgå at dyrene får træk. Men Kjeld Andersen har aldrig haft problemer med ventilationen i sine tre kyllingehuse, hvor to af dem er større end gennemsnittet.

- Da jeg byggede hus to, der er 28 meter bredt, fik jeg at vide, at brede huse er vanvittige, fordi de ikke kan ventileres. Der vil jeg sige – det passer ikke. Det handler om, hvordan man ventilerer i huset. Nu har jeg fået det nye hus, der er 43 meter bredt, og der har jeg på intet tidspunkt haft problemer med at ventilere. Det afhænger blot af ventilationsformen, fortæller Kjeld Andersen.

Store kyllingehuse, som Kjeld Andersens to huse på 28 meter og 43 meter, stiller store krav til en optimal klimaløsning for at sikre sundheden hos kyllingerne. Nøglen for Kjeld Andersen var en særlig kombination af varmeveksling, ind- og udsugning, varme og køling.

Det primære formål for mig og min kone er at få fugten ud af kyllingehuset, så vi kan holde strøelsen i orden og undgå at strø efter. Det var en af de ting, jeg lovede min hustru, da vi byggede stald tre.

Kjeld Andersen, kyllingeproducent

Annonce

Undgå at strø efter

Kjeld Andersens ventilationssystemer i alle tre kyllingehuse er installeret af den store ventilationsproducent Munters. Helt enkelt giver systemet Kjeld Andersen mulighed for at sikre den rette ventilation for sine kyllinger.

- Det primære formål for mig og min kone er at få fugten ud af kyllingehuset, så vi kan holde strøelsen i orden og undgå at strø efter. Det var en af de ting, jeg lovede min hustru, da vi byggede stald tre – at vi ikke skulle strø efter, når vi har kyllinger i husene, fordi det kræver en masse arbejde. Vores investeringer har langt hen ad vejen handlet om at gøre det lettere for os selv, siger Kjeld Andersen.

Han startede med at have kyllinger i 1995 som en hobby, sideløbende med sin byggeforretning. I 2017 afviklede Kjeld Andersen sin byggeforretning og passer nu omkring 225.000 kyllinger per rotation med sin kone på gården i Rødding.

Kjeld Andersen har været vært for en temadag om vekselvarme og ventilation, hvor KJ Klimateknik og Munters yderligere holdt oplæg om fordelene ved denne slags varmesystem for 45 deltagere på dagen.

Kjeld Andersen har været vært for en temadag, hvor interesserede blev vist rundt i sin kyllingestald, der er Nordens største på 43 meter i bredden og 6.500 kvm.
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce