Annonce
Nytirsdag

Røddings nye bager: Det er her jeg skal gå indtil jeg bliver pensionist

Thomas Langskov Magnussen åbner torsdag den 19. marts bagerforretningen på Østergade i Rødding. Foto: Dorthe Andresen
47-årige Thomas Langskov Magnussen åbner torsdag den 19. marts bageriet på Østergade i Rødding. Han har i 17 år haft eget bageri i Kolding. Det blev dog solgt for to år siden, men nu er han klar til at bage brød og kager til Rødding-borgerne.
Annonce

Rødding: I den seneste tid har der været masser af aktivitet i bagerbutikken på Østergade i Rødding.

Det er 47-årige Thomas Langskov Magnussen, der har været i gang med at gøre både butik og bageri klar.

For torsdag den 19. marts slår han dørene op til Røddings nye bagerforretning. Men det er ikke fordi, der har været en hel masse renoveringsarbejde, der skulle gøres.

- Vi har malet butikken og gjort rent. Det var jo et vedligeholdt bageri, der er blevet investeret løbende i gennem årene, siger Thomas Langskov Magnussen, der har haft eget bageri i Kolding i 17 år.

Det valgte han dog at sælge for to år siden, hvorefter han blev helt almindelig lønmodtager med arbejde hos Easyfood.

- Der gik jeg så og slog dej op til pølsehorn. Men jeg fandt ud af, at det der monotone arbejde, det er ikke lige mig, siger Røddings nye bager, der igen har fået mod på at blive selvstændig.

Det bliver det traditionelle bagværk, der vil være at finde på hylderne hos Røddings nye bager. Foto: Dorthe Andresen
Annonce

Mere end 30 år

Thomas Langskov Magnussen er uddannet bager og har været det i en hel del år.

- Jeg har været bager i over 30 år, fortæller Thomas Langskov Magnussen, der er vokset op i det nordjyske i Hanstholm, hvor hans far var fiskeskipper. Men det var altså ikke den levevej, Thomas Langskov Magnussen valgte.

- Nej, jeg blev søsyg hver gang. Jeg var tit med ude at sejle, men det endte på samme måde hver gang, kommer det med et smil fra Thomas Langskov Magnussen, der derfor fornuftigt nok valgte et erhverv, hvor han kunne have begge fødder solidt plantet på landjorden.

Og selvom han senest har boet i Kolding - og stadig bor der, indtil lejligheden ovenover bageriet bliver ledig - så mener han, at han sagtens kan falde til i Rødding, hvor han har købt hele bygningen - med butik, bageri og bolig.

- Jeg er jo født og opvokset i en by på samme størrelse som Rødding, siger Thomas Langskov Magnussen, der glæder sig til igen at åbne sit bageri, og han er sikker på, at der nok skal blive en forretning ud af det.

- Jeg tror på det, og jeg tror, at Rødding er klar til det. Det er her, jeg skal gå, indtil jeg bliver pensionist, siger Thomas Langskov Magnussen.

Annonce

Alene i bageriet

Thomas Langskov Magnussen har ansat to lokale kvinder til at betjene kunderne i butikken, mens han i begyndelsen vil være ene om at være i bageriet.

- Til at starte med vil det kun være mig i bageriet. Jeg har søgt efter en lærling, men der er endnu ingen, der har reageret, siger Thomas Langskov Magnussen, der har valgt at have nogenlunde de samme åbningstider, som da der tidligere var bageri.

Så fra tirsdag til fredag er der åbent fra klokken 05.45 til 17, og i weekenderne er der åbent fra klokken 6.30 til 16.

- Og så har jeg valgt at holde lukket om mandagen. Men en seks dages arbejdsuge er jo også mere, end de fleste har, siger Thomas Langskov Magnussen, der også får lidt andre mødetider end de fleste, for han regner med, at hans arbejdsdage i bageriet begynder allerede klokken 2, så rundstykker, brød og andet bagværk kan stå klar, når butikken åbner.

Og det bliver med varer, som folk kender det fra en bager.

- Ja, det bliver det traditionelle bagværk. Men i starten skal jeg jo lige pejle mig ind på, hvad det er, Rødding vil have, siger Thomas Langskov Magnussen, der ser frem til åbningsdagen, hvor der naturligvis vil være gode åbningstilbud til kunderne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce