Annonce
Nytirsdag

Rekordmange gæster i Glad Zoo

Dennis Hein Jensen, der siden januar 2017 har været driftsleder i Glad Zoo i Lintrup, kan se tilbage på en rekordsæson, hvor antallet af gæster når op på 27.000. Foto: Dorthe Andresen
Når Glad Zoo på søndag den 25. oktober lukker ned for denne sæson, kan driftsleder og medarbejdere se tilbage på et år med udfordringer, men også med rekordbesøg.
Annonce

Lintrup: - Vi når i hvert fald op på 27.000 gæster.

Sådan siger Dennis Hein Jensen, der er driftsleder i Glad Zoo.

Når den lille zoologiske have i Lintrup lukker på søndag den 25. oktober, så kan Dennis Hein Jensen og medarbejderne se tilbage på den bedste sæson nogensinde, hvor sidste års besøgstal på 23.000 bliver slået med flere længder.

- Sommerpakken gjorde også sit. I de seks uger i højsæsonen kom der 19.000. Mange af dem var sikkert kommet alligevel, for det var ikke alle, der vidste, at der var halv pris, siger Dennis Hein Jensen.

Sommerpakken, som regeringen lancerede, gjorde det muligt for blandt andet museer og dyreparker at skære entréen ned til det halve.

Glad Zoo skulle oprindeligt have åbnet for 2020-sæsonen den 4. april, men den store nedlukning af landet betød, at åbningen blev udskudt til den 26. maj. Tiden uden gæster i parken blev dog udnyttet.

- Vi nåede at lave nogle småting, så vi har ikke bare stået stille, siger Dennis Hein Jensen.

Annonce

Opstod lidt flaskehalse

På de bedste dage var der 750 gæster i Glad Zoo - og det gav lidt flaskehalse ved billetkontoret.

- Når først de var kommet ind, er der jo masser af plads, siger driftslederen.

Udfordringerne opstod, fordi gæsterne både skulle købe billetter og købe mad det samme sted, og derfor gav det lidt kø - og udenfor var der også udfordringer med parkeringen, så gæsterne måtte holde rundt på vejene i nærheden.


I de seks uger i højsæsonen kom der 19.000.

Dennis Hein Jensen, driftsleder, Glad Zoo


Alt det har betydet, at man i Glad Zoo nu blandt andet i højsæsonen sørger for at få lavet et decentralt billetkontor, så kun maden skal købes i kiosken.

- Og nu er vi gået i gang med en udvidelse af parkeringspladsen. Vi har noget jord langs vejen, siger Dennis Hein Jensen og tilføjer, at der, når udvidelsen er færdig, vil være 40-50 ekstra pladser.

Annonce

Plads udvides

Noget af det, der har været populært i Glad Zoo, har været parkens fugleshow. Her er der ikke så mange borde-bænke til gæsterne, men det kommer der nu.

- Vi gør flyvepladsen større med flere borde-bænke. Vi vender den om, så den bliver dobbelt så stor, fortæller Dennis Hein Jensen.

Der er også planer om, at få et permanent madsted nede omkring fuglepladsen, så gæster, der vil købe mad, får to steder at vælge imellem - og så kan gæsterne benytte siddepladserne ved flyvepladsen.

- Fugleshowet varer en time, men så er der stadig otte timer tilbage af åbningstiden, hvor borde og bænke ikke bliver brugt, siger Dennis Hein Jensen, der regner med, at Glad Zoo får et pænt overskud i år. Hele overskuddet får dyreparken dog ikke glæde af.

- Vi er jo ejet af fonden (Glad Fonden, red.), og den har været ramt på andre områder, for den driver også cafeterier. Men i mange år er det os, der har trukket på fonden, så det er også kun rimeligt, at vi giver noget nu, siger Dennis Hein Jensen, der har været driftleder siden januar 2017, og han nyder stadig at komme på arbejde hver dag.

- Selvfølgelig bliver der ved med at være udfordringer. Corona var måske en lidt større udfordring, end vi havde regnet med.

Glad Zoo lukker som nævnt ned for sæsonen på søndag, og åbner først igen næste år Palmesøndag den 28. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Ny flot bro er på plads

Nytirsdag

Vandretur på den lokale camino

Nytirsdag

Julemænd tager imod byens gæster

Nytirsdag

Ny udstilling hos Design Classique

Annonce