Annonce
Ny Tirsdag

Sønderjyder er gode til at holde afstand og vaske hænder

Sundhedsstyrelsen roser sønderjyderne, der fortsat er gode til at holde afstand og vaske/spritte hænder. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der er stor ros til sønderjyderne fra Sundhedsstyrelsen. For nye tal viser, at sønderjyderne holder fast i Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at holde afstand og vaske hænder.
Annonce

Sønderjylland: Sønderjyderne er fortsat rigtigt gode til at efterleve Sundhedsstyrelsens anbefalinger om god håndhygiejne og afstand.

Det viser en analyse, som Sundhedsstyrelsen har lavet sammen med Hope-projektet i Aarhus. Det er Kantar Gallup og Epinion, der har indsamlet data for projektet.

Ifølge Niels Sandø, der er enhedschef i Sundhedsstyrelsen, er det meget positivt, at sønderjyderne holder fast i anbefalingerne, så vi kan begrænse smitten i regionen.

- Vi vil gerne rose sønderjyderne for at holde så godt fast i vores anbefalinger. Det er et tegn på, at sønderjyderne er ved at ændre deres vaner, så det er noget, man bare gør. Det er lige præcis det, der skal til for, at vi kan holde smitten nede og dermed i sidste ende fortsætte med at genåbne på en tryg måde, siger Niels Sandø i en pressemeddelelse.

Annonce

God håndhygiejne og afstand

Når det kommer til god håndhygiejne, siger hele otte ud af ti sønderjyder, at de i høj grad eller i nogen grad vasker hænder tit eller bruger håndsprit. Samtidig viser undersøgelsen også, at 68 procent af sønderjyderne vasker hænder mere end ti gange om dagen.


Vi vil gerne rose sønderjyderne for at holde så godt fast i vores anbefalinger. Det er et tegn på, at sønderjyderne er ved at ændre deres vaner, så det er noget, man bare gør. Det er lige præcis det, der skal til for, at vi kan holde smitten nede og dermed i sidste ende fortsætte med at genåbne på en tryg måde.

Niels Sandø, enhedschef, Sundhedsstyrelsen


Den anden vigtige anbefaling handler om, at man skal holde en-to meters afstand til hinanden. Her siger 63 procent af sønderjyderne, at de i høj grad eller i nogen grad holder afstand til hinanden.

I undersøgelsen har man fra slutningen af marts spurgt sønderjyderne om, hvor mange mennesker man har været i nær kontakt med det seneste døgn. Her viser undersøgelsen, at selv om samfundet er genåbnet, så er antallet kun svagt stigende. Hvor sønderjyderne under
nedlukningen i gennemsnit var i tæt kontakt med fire personer i døgnet, er antallet nu steget til syv personer.

Annonce

Viden er forklaringen

Ifølge professor ved Statskundskab på Aarhus Universitet og leder af Hope-projektet, Michael Bang Petersen, er en forklaring på sønderjydernes gode adfærd, at vi i Danmark er lykkes med at skabe en klar forståelse for, hvilke anbefalinger, man skal efterleve.

- Vores foreløbige undersøgelser viser, at det centrale for en høj grad af smitteforebyggende
adfærd er følelsen af at have tilstrækkelig og klar viden. Derfor er det vigtigt, at Sundhedsstyrelsen fokuserer på klart og simpelt at kommunikere om god hygiejne og at holde
afstand, siger Michael Bang Petersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce