Annonce
Nytirsdag

Skønne uger i Hundredemeterskoven

Børnene har i løbete af temaugerne blandt andet farvelagt tegninger med Peter Plys og vennerne. Privatfoto
Børnene i Rødding Friskoles børnehave har haft temauger om et honningglad bjørn og hans venner.

Rødding: I Rødding Friskoles børnehave arbejdes der kontinuerligt med temauger. Kendetegnet ved temaugerne i Rødding Friskoles Børnehave er, at de ikke skal overstås på en uge.

- De strækker sig gerne over flere uger for at børnene oplever, at der er tid til både fordybelse og masser af sjove aktiviteter. De seneste temauger har omhandlet Peter Plys og alle hans venner i Hundredemeterskoven. I de forløbne uger har børn og voksne sammen fordybet sig i en masse spændende ting, fortæller Charlotte Schmidt, der er leder af børnehaven.

Hele legepladsen har været omdannet til Hundredemeterskoven, hvor der er blevet bygget huler, leget gemmeleg, samlet æbler og presset den skønneste æblesaft. Dernæst har børnene i små grupper været på gåtur til en nærliggende bæk, hvor der blandt andet er leget Peter Plys pind.

Annonce


I en tid med corona er det forsat sundhedsmyndighedernes anbefalinger, at børn og voksne opholder sig mest muligt udenfor. Derfor har personalet sammen gjort sig mange både faglige og pædagogiske overvejelser om, hvordan vi sikrer os at børnehavens legeplads er et attraktivt udeområde for børns trivsel, udvikling, læring og dannelse.

Charlotte Schmidt, leder, Rødding Friskoles børnehave og SFO


De voksne har læst og fortalt historier om Peter Plys og alle hans venner. Netop venskab er blevet omdrejningspunktet for mange af de snakke, som børn og voksne har haft med hinanden i løbet af ugerne. Hvordan er man engenligt en god ven? Hvordan får man nye venner, og hvordan sikrer vi os at alle har en god ven?

Vigtigt at være ude

Charlotte Schmidt mener, at det er vigtigt at være udenfor.

- I en tid med corona er det forsat sundhedsmyndighedernes anbefalinger, at børn og voksne opholder sig mest muligt udenfor. Derfor har personalet sammen gjort sig mange både faglige og pædagogiske overvejelser om, hvordan vi sikrer os at børnehavens legeplads er et attraktivt udeområde for børns trivsel, udvikling, læring og dannelse. Temaugerne om Peter Plys og hans venner har på fornem vis vist, at både børn og voksne får i samspil med hinanden, kan få mange nye ideer til aktiviteter i naturen, siger Charlotte Schmidt.

Børnene i Rødding Friskoles Børnehave er ude hver dag fra 7.30 til 17.

Legepladsen emmer af hyggekroge og skønne miljøer, hvor børnenen har rig mulighed for at udfordre alle de mange facetter der er i det gode børneliv.

Derudover lægges der vægt på, at legepladsens rammer er foranderlige og inspirerende. Det er medvirkende til, at børnene får en styrket motorik, velstimulerede sanser og stærkere relationer mellem hinanden.

Legepladsen var omdannet til Hundredemeterskoven, hvor der var flere forskellige aktiviteter. Privatfoto
Børnene i Rødding Friskoles børnehave har haft temauger om Peter Plys og hans venner. Privatfoto
Grisling, æslet, Peter Plys og Tigerdyret "svævede" over børnene. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Dixensminde har fået sin oase

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Annonce