Annonce
Nytirsdag

Skiftedag: De nye genbrugsbeholdere er på vej ud til borgerne

Fra venstre er det Michael Christensen fra firmaet Php Service, der står for at ombytte genbrugsbeholderne, May-Britt Heissel Skov, der er affaldskonsulent hos Vejen Kommune og Poul Erik Schmidt fra AVK Plast i Ribe, der har udviklet og produceret de nye genbrugsbeholdere. Foto: Dorthe Andresen
Onsdag blev de første nye genbrugsbeholdere kørt ud til borgerne i Rødding. Den gamle bliver skiftet, men sortering foregår på samme måde som hidtil.

Vejen Kommune: De næste uger frem til den 31. august vil flere borgere helt sikkert støde på lastbiler, der har lad og trailer fyldt med fine nye genbrugsbeholdere.

Genbrugsbeholderne bliver leveret til alle kommunens husstande, og firmaet, der har fået opgaven med at køre beholderne ud, tager også de gamle med.

- Så snart borgerne har fået deres beholder, kan de gå i gang med at fylde i dem. Men der går fire uger, før de bliver tømt, fortæller May-Britt Heissel Skov, der er affaldskonsulent hos Vejen Kommune og med til at koordinere det store arbejde med at få skiftet genbrugsbeholdere hos kommunens mange husstande.

Annonce

Med den nye beholder er der ikke så mange ændringer i forhold til, hvordan man har sorteret i den gamle.

- Det eneste, der er ændret, er at lågene åbnes på den anden led, så beholderen kan tømmes i én arbejdsgang. Ellers er der ikke ændret noget, fortæller May-Britt Heissel Skov.

I alt bliver der i første omgang kørt cirka 17.200 genbrugsbeholdere ud på deres nye faste pladser i kommunen, så de kan være klar til den 1. september, hvor første del af den nye affaldsordning sættes i gang.

Samlesæt

Når beholderne lander på de enkelte matrikler, så er de fikse og færdige og klar til brug.

Men forud er gået et stort arbejde, for siden den 1. juli er der blevet knoklet i hallen på Fabriksvej i Brørup, hvor genbrugsbeholderne blev leveret, men hvor der så efterfølgende skulle isættes skillevæg og sættes hjul og låg på de mange beholdere.

De fyldte godt i landskabet, de mange nye genbrugsbeholdere, der her er ved at blive lastet, så de kan komme ud til deres nye ejere. Foto: Dorthe Andresen

Det er firmaet AVK Plast i Ribe, der har produceret de nye genbrugsbeholdere, og Poul Erik Schmidt fra firmaet havde onsdag også taget turen til Brørup.

- Jeg har personligt selv været med til at udvikle beholderne, så det er en fornøjelse at se, at folk kan bruge dem, kom det med et smil fra Poul Erik Schmidt, mens ansatte fra firmaet Php Service var i fuld gang med at få lastet de mange beholdere.

Annonce

Bliver til nye beholdere

Og hvad sker der så med alle de gamle genbrugsbeholdere, der nu har udstået deres tid? De kommer ikke bare til at stå og syne hen. De får nemlig chancen for at genopstå - som nye beholdere.

På den nye genbrugsbeholder vil hænge en seddel, der forklarer nærmere. Og den er skrevet på fem sprog - dansk, engelsk, tysk, polsk og rumænsk. Foto: Dorthe Andresen

- Når vi har taget de gamle med hjem (beholderne bliver kørt til et opsamlingssted i Brørup, red.), så bliver de skilt ad, og alt bliver genbrugt. Plasten bliver granuleret (findelt, red.), fortæller Michael Christensen, der er projektleder ved Php Service, der har specialiseret sig i levering, montering og vedligeholdelse af affalds- og genbrugsbeholdere.

- Vi har nok kørt halvanden til to millioner skraldespande ud. Det er det eneste, vi laver. Og så har vi også et beholderværksted, fortæller Michael Christensen.

Annonce

Information i e-boks

May-Britt Heissel Skov fortæller, at alle borgere har modtaget information i deres e-boks omkring udskiftning af beholdere.


Så snart borgerne har fået deres beholder, kan de gå i gang med at fylde i dem. Men der går fire uger, før de bliver tømt.

May-Britt Heissel Skov, affaldskonsulent, Vejen Kommune


Men skulle der nu være nogle adresser, hvor borgerne er på ferie og har låst deres gamle genbrugsbeholder inde i for eksempel et skur, og den derfor ikke kan blive taget med, så er der ingen grund til at fortvivle.

For Php Services ansatte noterer elektronisk, hvis de ikke har kunnet tage den gamle med i ombytningsfasen, og så bliver der til sidst lavet et opsamlingsheat, hvor genbrugsbeholderne bliver hentet.

Nye genbrugsbeholdere
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Efterårsferien er kartoffelferie på Hygum Hjemstavnsgård

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Ukrainsk kunstner udstilles for første gang i Danmark

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

De liberale rødder kommer til Rødding Højskole

Nytirsdag

Torvedagene i Rødding har været en succes

Nytirsdag

Bilforhandler fejrer 40 års jubilæum med bilmærke

Nytirsdag

Karina starter for sig selv: - Jeg har vildt mange sommerfugle i maven

Nytirsdag

Nyt tiltag: Høstfesten i Jels var en succes

Nytirsdag

Meyer & Friends gæster Rødding Sognekirke for at give koncert

Nytirsdag

Livsstilsmesse i Jels byder på kunst, kød og korsang

Nytirsdag

Støttekoncert i Rødding

Nytirsdag

Jens-Jacob er ny centerchef i Jels

Nytirsdag

Gunner Hattesen tager tilhørerne med gennem Sønderjylland

Nytirsdag

Frisk initiativ: Ung styregruppe bag nyt initiativ

Nytirsdag

Henrik og Jens-Erik smider ny idé på bordet: - Det er en skam, at man ikke udnytter chancen til at skabe en flot bymidte

Nytirsdag

Lintrup Børnecenter havde fokus på sund mad og bevægelse: TV-kokken Claus Holm hjalp med madpakkerne

Nytirsdag

Tidligere friskoleelev vender tilbage og giver koncert: Emma glæder sig til at synge og spille

Nytirsdag

Royal Run i børnehøjde

Nytirsdag

Rødding Centret får besøg af cirkus

Nytirsdag

Skodborg Eftermiddagshøjskole er parat til ny sæson

Nytirsdag

Rødding-spillerne fortsætter traditionen

Nytirsdag

Borgerforening inviterer til høstfest

Nytirsdag

Efterskoleelever løb i 24 timer for rent drikkevand i Togo

Nytirsdag

God idé fik antallet af medarbejdere til at vokse fra to til 10 ansatte: Vokseværk kræver større lokaler

Annonce