Annonce
Ny Tirsdag

Skodborg: Virksomme kvinder fik besøg af Jesper Petersen

De to repræsentanter for Virksomme Kvinder i Syd- og Sønderjylland - f.v. Lene Nielsen og Dorthe Holm Nielsen - fik en god debat med folketingsmedlem Jesper Petersen (S).

Socialdemokraternes finansordfører og lokale folketingsmedlem, Jesper Petersen, besøgte torsdag virksomheden SAC Center Syd/Øst i Skodborg.

Annonce

Når ikke arbejdet på Christiansborg kalder, benytter Jesper Petersen gerne muligheden for at komme rundt i lokalområdet for at besøge virksomheder.

Torsdagens besøg hos SAC Center Syd/Øst i Skodborg, havde to formål - dels at besøge virksomheden, men også for at få en snak med firmaets bogfører og sekretær, Lene Nielsen, som også er formand for foreningen "Virksomme Kvinder" i Syd- og Sønderjylland. Med ved mødet var desuden foreningens næstformand, Dorthe Holm Nielsen fra firmaet Haderslev Kloakservice.

- Lige nu har mange landmænd nok at gøre med at håndtere den vanskelige situation på markedet, men moderniseringen af landbruget holder jo ikke op de kommende år. Så jeg ser frem til høre om SAC og deres arbejde. Og så glæder jeg mig til at møde repræsentanterne for foreningen Virksomme Kvinder. Jeg har inviteret mig selv på kvindebesøg, kan du sige, men det bliver nu kun for at snakke om arbejdspladser, erhvervspolitik og foreningens arbejde for kvinder i erhvervslivet, fortæller Jesper Petersen.

Foreningen Virksomme Kvinder arbejder for at give kvinder i selvstændige erhverv optimale betingelser for succes og udvikling.

- Vi arbejder med tre elementer i foreningen, fortæller Lene Nielsen - nemlig: Lovgivning - Uddannelse - Netværk.

Foreningen, der er landsdækkende, har 45 medlemmer i Syd- og Sønderjylland - Fra Kolding til Grænsen og blev grundlagt tilbage i 1963, under navnet "Dansk Håndværkerkvinder".

Foreningen henvender sig til selvstændige kvinder, samt medarbejdende kvinder med særlig relation til at drive virksomhed. Sammen arbejdes der på at skabe flere muligheder og bedre forhold i erhvervslivet. I de cirka tre timer mødet varede, kom man ind på rigtig mange emner, som favnede bredt. Blandt andet mente Lene Nielsen at tonen i dansk politik var blevet alt for hård - jeg gider simpelthen ikke skænderi for åben skærm.

Jesper Petersen lagde heller ikke skjul på at han også en gang imellem kunne blive lidt "stram i betrækket", men tilføjede:

- Man må godt være uenige, men det skal foregå på et sagligt niveau og med substans i diskussionen.

Jesper Petersen fik en god forståelse for foreningens virke, og fik også noget med på "blokken" til Christiansborg - Bl.a. ønsket om bedre muligheder for virksomheder at starte op i yderområderne - og ikke mindst ønsket om bedre mulighed for kommunikation - telefon og net - der er simpelthen alt for dår lig dækning, lød det klart fra de to repræsentanter for Virksomme Kvinder.

Der blev også tid til en snak om virksomheden SAC Center Syd/Øst f.v. ses Dorthe Holm Nielsen, Jesper Petersen, Søren Nielsen og Lene Nielsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce