Annonce
Nytirsdag

Tidligere chefanklager holder foredrag

Efter generalforsamlingen er der foredrag med pensioneret chefanklager Henrik W. Hansen om gestapoagent "Kamæleonen Jenny Holm." Arkivfoto: Steffen Nielsen

I forlængelse af generalforsamlingen i Lokalhistorisk Forening for Øster Lindet Sogn er der foredrag med tidligere chefanklager Henrik W. Hansen fra Kolding.

Annonce

Øster Lindet: Lokalhistorisk Forening for Øster Lindet Sogn holder generalforsamling onsdag den 20. februar i forsamlingshuset.

Klokken 18.30 åbner lokalerne med en udstilling, hvor der vises materiale, billeder og film fra arkivet.

Klokken 19.30 er der generalforsamling.

Efter generalforsamlingen er der foredrag med pensioneret chefanklager Henrik V. Hansen om gestapoagent "Kamæleonen Jenny Holm."

Henrik V. Hansen, der er pensioneret chefanklager i Kolding, har skrevet en bog om Jenny Holm med titlen "Kamæleonen Jenny Holm, gestapoagent, nazijæger, mirakelkvinde."

Jenny Holm blev født i 1917 og var gestapoagent under besættelsen, men mod krigens slutning skiftede hun side. Henrik V. Hansen føjer i sin bog nye brikker i den besynderlige historie om Jenny Holm. Man hører om hendes talrige ofre og elskere, om den sexfikserede retspsykiater, hun betroede sig til, om dommeren fra Kolding, der dømte hende, og om ægtemanden, der i 50 år var uvidende om hendes fortid.

Hun blev dømt til 16 års fængsel, men afsonede kun fem år. Derefter lykkedes det hende at skjule sin nazistiske fortid. Hun skabte sig en karriere i København som kendte menneskers - herunder kongeliges - healer.

Entré inklusive kaffe koster 50 kroner.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce