Annonce
Nytirsdag

Tidligere friskoleelev vender tilbage og giver koncert: Emma glæder sig til at synge og spille

Emma Hørlyck arbejdede som lærervikar for at tjene penge til at indspille sit første album. Pressefoto
23-årige Emma Hørlyck, der i halvandet år gik på Rødding Friskole, vender tilbage til Rødding for at give koncert i anledning af friskolens 75-års jubilæum.

Rødding: - Jeg glæder mig helt vildt meget, men jeg er også lidt nervøs.

Sådan siger 23-årige Emma Hørlyck, der er udøvende kunstner - sanger, sangskriver og foredragsholder - og for en kort stund vender tilbage til Rødding for at give koncert i frimenighedskirken torsdag den 16. september klokken 16.

Baggrunden for koncerten er, at Rødding Friskole den 16. september kan fejre 75-års jubilæum.

Annonce

Emma Hørlyck var elev på Rødding Friskole.

- Jeg gik der halvandet år, fra midt i 8. klasse og i 9. klasse. Jeg havde været på tre skoler, inden jeg kom til Rødding. Jeg var virkelig glad for at gå der. Det passede mig godt, at den var så lille dengang. Der var der teams, hvor to klassetrin gik sammen, og det gav noget vildt godt til fællesskabet og dynamikken. Der blev også lavet projekter på tværs af skolen, fortæller Emma Hørlyck, der efter 9. klasse i Rødding først begyndte på Efterskolen for scenekunst, der ligger udenfor Aarhus.

- Men den passede mig ikke specielt godt, så jeg skiftede skole, siger Emma Hørlyck, der i stedet begyndte som elev på Rudehøj Efterskole, der ligger ved Odder.

Begyndte med blokfløjte

Emma Hørlyck stammer fra Vamdrup, hvor hun også boede med sine forældre, mens hun gik i skole i Rødding. Hun har haft en afstikker til Aarhus, tilbage til Vamdrup, men har det seneste års tid boet i København.

- Det er jo nærmest der, hele musikbranchen er samlet, siger Emma Hørlyck.

Hendes interesse for musik begyndte allerede tidligt i de unge skoleår.

- Jeg startede med at spille blokfløjte i fjerde klasse, og jeg troede, at jeg skulle være en berømt fløjtenist, for det gik meget godt. Senere begyndte jeg så at spille klaver, og der var nogle samspilshold, hvor man så var en ekstra time i skole, fortæller Emma Hørlyck, der har udgivet to musikalbum og selv skrevet sangene.

- Jeg begyndte at skrive sange på efterskolen. Det er megafedt at være kreativ og selv skabe ting. Jeg har skrevet flere sange, siger den unge sangerinde, der beskriver sin musikstil som dansksproget pop-rock.

Hun udgav i 2020 sit debutalbum "Fra en drømmer til en anden." Et album som hun selv betalte for at få udgivet.

Jeg udgav mit debutalbum tre uger før, hele Danmark lukkede ned.

Emma Hørlyck

- Jeg arbejdede som lærervikar for at tjene penge til det, fortæller Emma Hørlyck, der efter udgivelsen skulle have været på en danmarksturné, men der kom en virus i vejen.

- Jeg udgav mit debutalbum tre uger før, hele Danmark lukkede ned.

Turnéen måtte derfor aflyses på grund af corona. Det gav frustrationer nok til, at hun to måneder efter den første udgivelse stod klar med sit andet album, der har titlen "Klar, parat, restart."

Og nu glæder hun sig over, at det igen er muligt at komme ud i det ganske land og spille for publikum - både solokoncerter og sammen med andre - og til koncerten i Rødding får hun selskab af Karl Kristian Thuesen.

Annonce

Holder også foredrag

Det er dog ikke kun musikken, hun er rundt i landet med. Hun holder også foredrag.

- Det er foredrag, der handler om stress. Jeg har mest holdt foredrag for unge på efterskoler, fortæller Emma Hørlyck og fortsætter:

- Jeg blev selv ramt af stress for fem år siden. Mange unge oplever at blive ramt af stress. Jeg fortæller om mine egne oplevelser.

Hun bruger meget musikken og det at skrive tekster til at bearbejde oplevelserne.

- Det er min måde at bearbejde ting på og nulstille dem igen. Det, jeg oplever, er at det giver mig et frirum, siger Emma Hørlyck, der slet ikke er i tvivl om, at selvom musikbranchen også kan være stressfyldt, så er hun også musiker langt ind i fremtiden.

- Under corona var jeg meget i tvivl om, om det virkelig var det, jeg ville - om det var det hele værd. Men jeg tror, at når man er kommet gennem et coronaår, så kan man klare det meste, lyder det fra den unge musiker.

75 år med friskolen

Rødding Friskole blev oprettet i 1946 som en af de første friskoler i Sønderjylland.

Initiativet kom fra en kreds af forældre, der gerne ville give deres børn mulighed for at gå i en Grundtvig-Koldsk friskole – et for dem attraktivt alternativ til folkeskolen.

Lige fra begyndelsen har friskolen ligget centralt placeret i Rødding.

Det er gården "Klokkehøj," der danner en hyggelig ramme om skolen. I begyndelsen havde skolen til huse i hovedbygningen, men efterhånden er hele gården blevet omdannet til friskole.

Rødding Friskole har i dag 12 lærere og omkring 150 elever fra Børnehaveklasse til 9. klasse. Eleverne afslutter deres skolegang på Rødding Friskole med at tage folkeskolens afgangsprøve.

Rødding Friskole etablerede børnehave den 1. februar 2008. Børnehaven har plads til 34 børn og der er seks medarbejdere tilknyttet.

Emma Hørlyck, der har været elev på Rødding Friskole, vender torsdag den 16. september tilbage til Rødding, hvor hun giver koncert i frimenighedskirken i forbindelse med friskolens 75-års jubilæum. Pressefoto
Annonce
Nytirsdag

Venstre-formand er årets grundlovstaler

Annonce
Nytirsdag

AniCura Sydvet Dyrehospitaler opretter særlig afdeling for katte

Annonce
Nytirsdag

Aaron English koncert på Spillestedet Nørreris

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Jubilæum og dyrskuer på Hygum Hjemstavnsgård

Nytirsdag

Forening støtter projekt med 25.000 kroner

Nytirsdag

Sommermøde i Jels Sogn

Nytirsdag

Rødding Bio gir’ den max gas til Top Gun premiere

Nytirsdag

Koncert med pigekor i frimenighedskirken

Nytirsdag

Rødding Centret er snart færdig med renovering: - Jeg er vildt lykkelig over, at det her kan lade sig gøre

Nytirsdag

LAN-party i Rødding Centret

Nytirsdag

Elever inviterer indenfor i Restaurant Fagskole

Annonce