Annonce
Nytirsdag

Tidligere højskoleelever uddeler nu en Rødding-pris

Billedet her viser prisuddelingen. På billedet ses Thomas Rauff Krøyer, som er forstander på Aarhus Børnehøjskole, Jens Christian Sandbjerg, som er medlem af styregruppen for Aarhus Børnehøjskole, samt Johan Knud Vad Knudsen og Kasper Hansen, begge medlemmer af Rødding Højskoles Elevforenings bestyrelse. Privat foto
Fællesskabet i Rødding Højskoles elevforening er både stærkt og visionært. Fremover vil foreningen med jævne mellemrum uddele et skulderklap til personer og/eller projekter, der fortjener hæder.
Annonce

RØDDING: I et år, hvor Rødding Højskole kan fejre, at den med 175 år på bagen er landets allerførste højskole, har højskolens elevforening for første gang uddelt en Rødding-pris. Den gik til Aarhus Børnehøjskole, som er verdens første højskole for børn. Børnehøjskolen afvikler seks-ti hold hvert halve år og giver massevis af børn et indblik i det at være højskole-elev.

Uddelingen blev foretaget på sensommerens elevmøde, der satte deltagerrekord, idet 520 tidligere elever på Rødding Højskole deltog.

Johan Vad Knudsen er tidligere elev på Rødding Højskole og medlem af elevforeningens bestyrelse. Han har været med til at oprette prisen og fortæller her om tankerne bag:

- Det giver absolut mening, at vi som tidligere elever på landets ældste højskole giver et skulderklap til personer og projekter, der fortjener anerkendelse. Ideen med en Rødding-pris opstod på det årlige visionsmøde i elevforeningens bestyrelse i 2017, og prisen blev vedtaget på vores generalforsamling sidste år. Den blev så uddelt første gang på vores elevmøde i år, og det var helt fantastisk at få mulighed for - som forening - at påskønne andres arbejde. I 1844, da Rødding Højskole blev dannet, var man på gyngende grund og vidste ikke helt, hvordan det skulle gå. Samme situation har man i Aarhus Børnehøjskole, der blev oprettet sidste år.

Med prisen, der ifølge beslutninger i elevforeningen, ikke nødvendigvis skal uddeles hvert år, følger et skilt til ophængning og et pengebeløb.

Pengebeløbet tages af opsparede midler i elevforeningen, og størrelsen er ikke fastsat.

I år fulgte 5.000 kroner med Rødding-prisen.

Det giver absolut mening, at vi som tidligere elever på landets ældste højskole giver et skulderklap til personer og projekter, der fortjener anerkendelse.

Johan Vad Knudsen, bestyrelsesmedlem i Rødding Højskoles elevforening

Annonce

Mødes i storbyer hver måned

Rødding Højskoles elevforening består af tidligere elever. Den har over 1.000 medlemmer, og fællesskabet er stærkt.

Ifølge Johan Vad Knudsen mødes 40-50 personer, som tidligere har været elever på Rødding Højskole, én gang om måneden i både Århus og København.

- Foreningen betyder meget for Rødding Højskole, og højskolen betyder meget for foreningen. Jeg kan huske, da jeg i sin tid skulle afslutte mit ophold på Rødding Højskole, blev der sagt i en tale, at det var først nu, at højskolen begyndte. Det sagde mig ikke noget dengang, men siden har jeg oplevet, at det er netop dét, der er sket, og det har inspireret mig til at bruge mange timer på arbejdet i foreningen, fortæller han.

Børnehøjskolen

Aarhus Børnehøjskole er for børn fra 6 – 13 år og ligger på adressen Nørre Allé 44, i hjertet af Aarhus.

Børnehøjskolen blev oprettet i foråret 2018 og tilbyder kurser i både kunst, håndværk, musik, drama, leg, teknologi og gastronomi.

Det er et levende hus med aktiviteter, der er fordelt over hele ugen, året rundt.

Her vil man gøre verden større for de mindste, og det sker ved at lade børn møde højskoletankerne om fællesskab, dannelse og værdighed på baggrund af et folkekirkeligt ståsted.

I børnehøjskolen får børn et sted, hvor de kan øve sig i at være nysgerrige på sig selv, på hinanden og på livet.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce