Annonce
Nytirsdag

Torvedage skal være med til at sætte Rødding på landkortet

Torben Falkenberg står sammen med Frank Schmidt-Hansen bag projektet med torvedagene i Rødding. Foto: Jacob Schultz.
Inden længe bliver Enghaveplads i Rødding fyldt med liv og massevis af varer, når der for første gang nogensinde vil blive afholdt torvedage på stedet. Arrangørerne håber på stor opbakning til projektet.

Rødding: Festlige fredage bliver der nok af i Rødding i den kommende tid. For den 7. maj vil den første af en række torvedage løbe af stablen på Enghaveplads, og herfra vil arrangementet blive afholdt hver anden fredag frem til og med den 2. juli. Der vil komme en lille pause henover sommerferien, men fra start august vil yderligere fem torvedage være plottet ind i kalenderen. Det er en selvbestaltet arbejdsgruppe bestående af Torben Falkenberg og Frank Schmidt-Hansen, som står bag projektet, og arrangørerne håber, at initiativet kan være med til at give byen god omtale.

- Vi håber, at byens borgere vil tage godt imod det, og at de vil kigge forbi. Samtidig skal torvedagene gerne være med til at give vores by et løft. Vi vil også gerne have, at folk udefra tænker, at der sker en masse i Rødding, siger Torben Falkenberg, der også er formand for Rødding Centret.

Torvedage i Rødding

Der vil være 10 torvedage i Rødding i 2021.

Datoerne for torvedagene er: 7. maj, 21. maj, 4. juni, 18. juni, 2. juli, 6. august, 20. august, 3. september, 17. september og 1. oktober.  

Det koster 1000 kroner at leje en rød- og hvidstribet slagsbod for hele perioden, og der er 15 styks i alt. Derudover vil det også være muligt at opstille sin egen bod eller vogn. Hvis man er interesseret, skal man kontakte Torben Falkenberg.

Arrangørerne håber, at boderne vil kunne tilbyde mange forskellige produkter som eksempelvis ost, fisk, grøntsager, økologiske varer, øl, vin, honning, kaffebar, haveplanter, kunsthåndværk eller galleri.

Initiativgruppen bag torvedagene har fået tildelt LAG-midler, og med støtte fra Erhvervsforeningen og flere af byens andre foreninger, så er opstartsudgifterne dækket, forklarer Torben Falkenberg. I første omgang var det meningen, at projektet skulle have set dagens lys allerede sidste år, men grundet corona blev torvedagene udskudt. Arrangørerne håber på, at der som minimum vil være 25 stande, som kan pynte på Enghaveplads.

Annonce

- Vi kommer selvfølgelig til at overholde alle de gældende regler, og så må vi prøve at styre det hele efter bedste evne, slår Torben Falkenberg fast.

Temaer og tju-bang

Der er blevet arbejdet mange timer den seneste tid for at blive helt klar til åbningen af torvedagene. Frivillige har blandt andet hjulpet til med at male og bygge de 15 rød- og hvidstribede salgsboder.

- Da vi meldte ud, at vi havde brug for hjælp på vores lokale Facebook-side, så var der altså 30 personer, der meldte sig. Det var helt fantastisk at mærke den opbakning, siger Torben Falkenberg.


Vi håber, at byens borgere vil tage godt imod det, og at de vil kigge forbi. Samtidig skal torvedagene gerne være med til at give vores by et løft. Vi vil også gerne have, at folk udefra tænker, at der sker en masse i Rødding.

Torben Falkenberg


Salgsboderne vil være åbne fra klokken 13-16.30, og arrangørerne håber på, at boderne vil have et bredt sortiment med alt lige fra mad og vin til forskellige typer af håndværk. Samtidig er ambitionen, at torvedagene vil blive krydret med forskellige indslag og lidt tju-bang, som Torben Falkenberg siger.

- Vi har en idé om, at vi gerne vil skabe et tema fra gang til gang. Det kunne eksempelvis være, at vi beder veteranklubben om at stille op med veteranbilerne.

Udover de 15 salgsboder, vil der være plads til minimum 10 boder eller vogne, som folk selv kan stille op. Det sker efter aftale med Torben Falkenberg.

Sådan ser de salgsboder ud, der kommer til at pryde Enghaveplads, når der i den kommende tid bliver afholdt torvedage i Rødding. Privatfoto
Torben Falkenberg er her i gang med at male og færdiggøre nogle af de i alt 15 salgsboder, som det vil være muligt at leje til torvedagene. Foto: Torben Falkenberg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Filmpremiere med vin og musik

Nytirsdag

Veteranbiltræf nød stor interesse

Nytirsdag

Holtegården afholder OL

Annonce