Annonce
Nytirsdag

Trine er en af landets sejeste idrætslærere: - Jeg elsker at bevæge mig

Trine Jensen er idrætslærer på Rødding Skole og kandidat til titlen som Danmarks sejeste idrætslærer 2020. Foto: Jacob Schultz
46-årige Trine Jensen er en populær idrætslærer på Rødding Skole. Nu er hun som en ud af tre nomineret til titlen som Danmarks sejeste idrætslærer 2020.

Rødding: Blandt mere end 300 indstillinger har Skole OL valgt, at Trine Jensen fra Rødding Skole er en af de tre finalister til titlen som Danmarks sejeste idrætslærer 2020.

I hele efteråret har elever, forældre og lærere kunne indstille deres idrætslærere til den prestigefulde titel, som uddeles i starten af februar.

- Med prisen hylder vi idrætsfaget og de mange fantastiske idrætslæreres indsats. Vi ønsker at skabe større anerkendelse af idrætsfaget og sætte fokus på, hvor vigtigt idræt er for børn og unges både fysiske, psykiske og sociale udvikling”, udtaler Torben Dan Pedersen, Projektchef på Skole OL, i en pressemeddelelse.

Annonce

Kæmpe engagement

Trine Jensen fra Rødding Skole er nomineret til prisen af sin arbejdsgiver Rødding Skole, der omtaler hende som en exceptionel god idrætslærer og nævner hendes engagerede tilgang til faget:

"Først og fremmest har Trine et helt utroligt engagement, som tydeligt skinner igennem. Det smitter af på eleverne, der engagerer sig i Trines idrætsundervisning. Trine formår at gøre idrætsundervisningen både interessant og lærerig for eleverne. Det viser sig tydeligt, når man ser Trines undervisning; Alle elever deltager, og der er i den grad brug for et bad, når de er færdige. Derudover er Trine fyldt med nye idéer, hun er altid i gang med af udvikle på nye aktiviteter, idrætsforløb eller sjove lege. Hun får energi af at afprøve alle mulige forskellige ting med eleverne", står der blandt andet i indstillingen, der kom som en stor overraskelse for Trine.

- Jeg syens, det er overvældende og den beskrivelse er helt vild. Sådan ser man måske ikke altid på sig selv. Man er også tit selv sin værste kritiker. Jeg synes ikke altid, at min undervisning er helt optimal. Så jeg blev da overrasket. Jeg synes jo bare, at jeg gør mit arbejde, som jeg godt kan lide. Jeg elsker at have med børnene at gøre, fortælle Trine Jensen.

Annonce

Har vundet

Hun synes allerede, at hun har vundet stor anseelse bare med nomineringen.

- Det her er en dejlig anerkendelse af mit arbejde, og det sætter jeg stor pris på. Jeg synes bare det, at være en af de tre nominerede er stort. Det er jeg stolt af. Så jeg har vundet.

Hun har været lærer på Rødding Skole i 11 år og underviser både 1., 4., 5. og 8. klasser i idræt.

- Jeg har altid været vild med idræt, sport og bevægelse. Jeg har også altid været vild med børn. Som idrætslærer får jeg en rigtig god kombination af begge dele. For mig er idræt det vigtigste fag.

I øjeblikket underviser hun sine elever online. Det starter typisk med, at klassen samles online og her får en opgave, de skal løses. Sidst på timen mødes de så online igen for at melde tilbage.

- Og nogle gange gør vi også noget sammen online. Det kan fx. være yoga, forklarer Trine.

Privat bor Trine i Jels med sin mand og tre børn. Også i fritiden er der plads til masser af bevægelse.

- Jeg løber og spiller golf. Det har jeg gjort siden 2002. Og så er jeg begyndt at spille padletennis, det er virkelig sjovt og et dejligt inkluderende spil. Jeg elsker at bevæge mig.

Kåringen af Danmarks sejeste idrætslærer 2020 finder sted i den første uge af februar. Vinderen modtager 25.000 kr. til brug på nye redskaber eller andet udstyr til idrætsundervisningen. Vinderen modtager også 5.000 kr. til en skole- eller klassefest.


Det her er en dejlig anerkendelse af mit arbejde, og det sætter jeg stor pris på. Jeg synes bare det, at være en af de tre nominerede er stort. Det er jeg stolt af. Så jeg har vundet.

Trine Jensen


Trine Jensen

46 år, bor med familien i Jels.

Underviser i idræt, dansk og engelsk på Rødding Skole.

Har været på Rødding Skole i cirka 11 år.

Indstillet til prisen som Danmarks sejeste idrætslærer.

Hun er vild med at bevæge sig og både løber og spiller golf. Men Trine Jensen fra Rødding Skole kender også alt til basketball. Nu er hun finalist i konkurrencen om at blive Danmarks sejeste idrætslærer. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Rekordoverskud i landboforening

Nytirsdag

Martin åbner sit eget autoværksted

Annonce