Annonce
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Den lokale dressurrytter Trine Mittag Jensen fra Rødding red sig for fjerde gang i træk i finalen ved DM i dressur. Denne gang blev det til en flot ottendeplads - en forbedring på seks pladser i forhold til sidste års DM.

Rødding: - Det er da megafedt.

Sådan siger 35-årige Trine Mittag Jensen, der er dressurrytter og opnåede sit hidtil bedste resultat, da hun med sin hest Gammelenggårds Easy deltog ved danmarksmesterskabet i dressur i Nordjylland.

Og det blev et mesterskab, hvor hun viste, at hun hører til i toppen på den danske dressurscene.

- Vi er blevet bedre og bedre for hvert år. Men jeg trænes også fast hver tredje uge af sidste års danmarksmester Daniel Bachmann Andersen, fortæller Trine Mittag Jensen, der også stadig er en del af dressurlandsholdets B-trup.

Oppe mod eliten

Flere af de ryttere, som placerede sig foran Trine Mittag Jensen, er ryttere, der er en del af A-truppen, så konkurrencen er hård.

- Jeg er jo oppe mod eliten, siger Trine Mittag Jensen, mens hun er ved at gøre Easy helt klar, så de begge kan blive fotograferet til avisen.

For dressur er en sport, hvor hest og rytter skal udgøre det bedste team, hvis de skal gøre sig forhåbninger om at klare sig godt.


Jeg vil da rigtig gerne blive en af de allerbedste, men jeg skal også føle, at jeg har en hest, der er med på legen.

Trine Mittag Jensen, dressurrytter, Rødding


- Jeg går rigtig meget op i, at min hest har det godt. Jeg vil ikke vinde for enhver pris - ikke hvis det er på bekostning af min hest. Vi skal begge have det godt, og det er ham, der kommer i første række, siger Trine og fortsætter:

- Jeg vil da rigtig gerne blive en af de allerbedste, men jeg skal også føle, at jeg har en hest, der er med på legen.

Annonce

En dyr sport

Når man møder Trine Mittag Jensen, så er man ikke et sekund i tvivl om, at hun brænder for sin sport og for at gøre det så godt som overhovedet muligt.

Men vil man have succes, så er det heller ikke noget, man kan komme sovende til. For udover at der skal trænes rigtig mange timer, så skal der også tjenes penge, for det er en af de dyre sportsgrene, som Trine Mittag Jensen dyrker.

Trine Mittag Jensen og Gammelenggårds Easy er et rigtig godt team, der nyder at være sammen på ridebanen.  Foto: Jacob Schultz

Alene de faste udgifter ved deltagelsen i DM løber op i omkring 10.000 kroner. Derfor er det også en essentiel del af gamet at få støtte fra sponsorer - og Rødding-rytteren håber, at flere får øjnene op for at støtte hende på vejen mod toppen.

- Sponsorerne er vigtige, for uden dem var jeg ikke kommet så langt, siger Trine Mittag Jensen, der lige nu har ét mål for øje:

- Mit mål er at blive udtaget i nordisk mesterskab næste år. Stævnet i år er jo blevet udskudt, lyder det fra den dedikerede dressurrytter, der håber, at hun også næste år klarer sig godt til DM.

Annonce

Konfirmation eller mesterskab

Noget af det, der indimellem godt kan være hårdt, når man som Trine Mittag Jensen brænder for sin sport, det er, at man kan blive nødt til at træffe nogle svære valg.

For den weekend, hvor hun deltog i DM var også den weekend, hvor hendes storesøsters datter Mathilde skulle konfirmeres. En konfirmation, som Trine Mittag Jensen ikke kunne deltage i.

Der skal arbejdes hårdt og mange timer, hvis man vil høre til i toppen af dressursporten. Foto: Jacob Schultz

- Hvis man vil være med oppe i toppen, så er der desværre også nogle afsavn, kommer det fra Trine Mittag Jensen, der - når hun er en del af landsholdtrupperne - skal ride med ved DM.

Så da alle fra familien var til konfirmation, havde hun fokus på at klare sig bedst muligt ved mesterskabet.

- Så da min niece blev konfirmeret, var jeg helt selv deroppe (ved mesterskaberne, red.).

Familien har dog fuld forståelse for de valg, som Trine Mittag Jensen træffer - og det kan jo være, at Mathilde også får smag for ridesporten.

- Jeg gav hende en lånepony i konfirmationsgave, smiler Trine, der udover at ride på og træne sine egne heste, også underviser i enetimer 20-35 timer om ugen - hjemme i Rødding, i Fole, i Ottersbøl og i Tjæreborg.

Annonce

God støtte fra forældre

Trine bor i en lille lejlighed på forældrene Anders og Anne-Grete Mittag Jensens gård på Nordre Industrivej i Rødding. Gården er faderens fødegård, og det er her, Trine holder til med stald, ridebaner og heste.

Trine Mittag Jensen bor i en lejlighed på forældrenes gård, for hun kan bedst lide at være helt tæt på sine heste. Foto: Jacob Schultz

- Jeg får rigtig god opbakning fra mine forældre og er glad for, at vi har stedet her. Nogen vil måske sige, at det "også er nemt for hende, når hun bare kan være hos forældrene." Men jeg sørger altså selv for, at det hele løber rundt, og jeg tjener ind til alt selv, siger Trine, der har boet i et hus ude i byen, men det valgte hun at sælge og flytte tilbage - blandt andet for at være tættere på hestene.

Annonce

Må godt drømme stort

For hestene er hendes et og alt. Og det er helt tydeligt, at Trine og Gammelenggårds Easy er blevet det perfekte makkerpar. De har også fulgtes ad i mange år. For Trine har haft den nu 12-årige hest, siden den var fire år gammel.

Trine Mittag Jensen har haft Easy, siden han var fire år gammel. I dag er han 12 - og ifølge Trine har han slet ikke toppet endnu. Foto: Jacob Schultz

- Og han har ikke toppet endnu, siger Trine, der naturligvis gerne vil lege med helt oppe i toppen af dressursporten - og med den vilje, hun har, så er der ingen tvivl om, at hun nok skal kæmpe for det.

Viljen, talentet og de gode resultater har også fået flotte ord med fra landsholdets ledelse.

- Jeg har fået at vide af landsholdsledelsen, at jeg godt må drømme stort. Jeg har også fået så mange roser fra flere andre, men jeg har nok lidt svært ved at tage dem til mig, kommer det med et lidt genert smil fra Trine.

Annonce
Annonce
Nytirsdag

Ny butik: Gå på oplevelse i Growupp

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Aftenvandring i Genforeningens Tegn

Nytirsdag

Jels Tennisklub slår igen dørene op

Nytirsdag

Lintrup samlede 23,5 kg affald ind

Nytirsdag

Indsamling satte rekord

Nytirsdag

Landsbymuseum slår snart dørene op

Annonce