Annonce
Nytirsdag

Trods ordblindhed: Rikko er blevet selvstændig

Rikko Nielsen, som er svært ordblind, har klaret sig godt på arbejdsmarkedet. Han har fuldtidsarbejde og har ved siden af skabt sit lille firma, Rikko's multiservice i Holsted, som fjerner stubbe for Vejen Kommune. Foto: Jacob Schultz
30-årige Rikko Nielsen er svært ordblind, men alligevel er det lykkedes ham at tage en uddannelse. I dag har han fuldtidsarbejde og har derudover startet egen virksomhed op.

Siden 1. klasse har bogstaverne voldt problemer for 30-årige Rikko Kaufmann Nielsen fra Skodborg. Det var først i 9. klasse forældrene fandt ud af, at det skyldtes ordblindhed, og han begyndte at få den hjælp, han havde brug for.

Tilbage i 2011 lykkedes det ham at gennemføre en toårig erhvervsgrunduddannelse hos entreprenørvirksomheden Frisesdahl A/S i Vejen, og selvom folkeskolen var et nederlag, så gav uddannelsen ham mod på at komme videre, og han fik troen på, at han duede til noget.

Det har han de efterfølgende år i høj grad fået bekræftet:

– Jeg var glad for at være hos Frisesdahl, og jeg fortsatte hos dem et par år efter, jeg var uddannet. Bagefter fik jeg job hos Vejen Kommune i vej- og park-afdelingen og senere hos Del-pin i Kolding, fortæller Rikko Kaufmann Nielsen.

Annonce

Fuldtidsjob og egen virksomhed

Rikko har gennemført et væld af kurser i betjening af entreprenørmaskiner, og han har også erhvervet kørekort til lastbil med anhænger. I dag arbejder han på fuld tid som lastbilchauffør hos vognmandsforretningen Dalby ApS i Kolding.

I 2016 flyttede han ind på en lille landejendom i Holsted, og herfra driver han i sin fritid sin virksomhed Rikko's Multiservice, som han stiftede tilbage i 2018.

- Jeg tilbyder blandt stubfræsning, forskellige haveopgaver og rensning af tagrender. Men jeg trækker ikke løn ud af firmaet - pengene går til indkøb af flere maskiner, forklarer han.

Selvom bogstaverne stadig driller, så klarer han med lidt hjælp selv regnskaberne i sin lille virksomhed:

- Jeg får lidt hjælp fra mine forældre, og så har jeg en revisor, der har lavet et regneark til mig. Tallene er ikke et problem, siger Rikko.

På spørgsmålet om, hvorvidt han gerne vil være selvstændig på fuld tid, er svaret lidt tøvende:

- Jeg er rigtig glad for at være hos Dalby, så vi får se.


Jeg får lidt hjælp fra mine forældre, og så har jeg en revisor, der har lavet et regneark til mig. Tallene er ikke et problem.

Rikko Nielsen


Rikko Nielsen er en arbejdsom ung mand. Han driver egen virksomhed ved siden af sit fuldtidsjob. Foto: Jacob Schultz
Rikko har investeret i både firmabil og forskellige maskiner. Foto: Jacob Schultz
Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Nytirsdag

Rekordoverskud i landboforening

Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Martin åbner sit eget autoværksted

Mest læste

Annonce