Annonce
Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Hele sidste uge var 64 drenge og piger på fodboldskole i Rødding. Foto: Dorthe Andresen
I år kan DBU's fodboldskole i Rødding fejre 20-års jubilæum. 64 piger og drenge har i en uge hygget sig og lært nye fodboldtrick.
Annonce

Rødding: Ni piger og 55 drenge har hele denne uge sat kursen mod stadion i Rødding.

De 64 børn deltog nemlig alle i DBU's fodboldskole, som Rødding IF stod bag. Og det har foreningen faktisk gjort i rigtig mange år, for fodboldskolen i Rødding kan i år fejre 20-års jubilæum.

Leder af fodboldskolen i Rødding, Helle Hausted, har her fået selskab af Søren Bertelsen, der er trænerleder på fodboldskolen. Og mens Helle Hausted har flere års erfaring med fodboldskolen, så er det Søren Bertelsens første år i rollen som trænerleder. Foto: Dorthe Andresen

En af dem, der har været med rigtig længe, er leder af fodboldskolen Helle Hausted, der har været med i - ifølge hende selv - 10-11 år. Og hun tager gerne en uges ferie for at give de fodboldglade børn en god uge.


Jeg synes, at det er hyggeligt, og vi bruger alle en uges ferie, så man skal ville det.

Helle Hausted


- Jeg synes, at det er hyggeligt, og vi bruger alle en uges ferie, så man skal ville det, sagde Helle Hausted, da avisen lagde vejen forbi på fodboldskolens sidste dag.

Børnene var delt op i fire hold med hver 16 deltagere, en træner og en trænerassistent. Foto: Dorthe Andresen

Fra mandag til fredag var børnene i gang fra klokken 9 til 15.

- Så det er en lang uge med fodboldstøvlerne på, så de er trætte, når de er færdige, kom det med en smil fra Helle Hausted.

Annonce

Ekstra udfordringer

Coronakrisen er heller ikke gået sporløst henover fodboldskolen i Rødding, men de ekstra tiltag, der er lavet, er som sådan ikke nogen, som børnene bliver påvirket af.

- De er inddelt i fire grupper med hver 16 deltagere, og hver gruppe har et sted, hvor de kan være, og hvor de kan spise. Vi må ikke samle dem alle på én gang, og materialer bliver tørret af mange gange, sagde Helle Hausted.

Indimellem er det godt lige med en kort pause, mens man kigger på sine fodboldkammerater. Foto: Dorthe Andresen

Selvom det er noget tid siden, at børnene igen kunne begynde i skole, så har mange af dem måttet undvære at spille fodbold, fordi mange klubber ikke er kommet rigtig i gang endnu.

- De fleste af dem har jo kun været i skole, de har ikke kunnet spille fodbold, fortalte Helle Hausted.

Normalt slutter fodboldskolen med vandkamp, hvor det lokale brandværn kigger forbi, men på grund af coronarestriktionerne, var det ikke muligt i år.

I stedet blev fodboldugen afsluttet med stationstræning, hvor børnene ved ti forskellige stationer skulle igennem lige så mange forskellige udfordringer. Fodboldskolens sidste punktum blev sat med en straffesparkskonkurrence, og derefter kunne børnene gå på weekend efter en uge med en masse nye indtryk og en masse nye tricks på programmet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce