Annonce
Nytirsdag

Udstilling om kvinder der forandrer verden

Kunstneren Agnete Brinch udstiller nogle af sine værker på Vejen Bibliotek. Foto: Steen Knarberg

Museums- og Kunstforeningen for Vejen og omegn åbner den 18. februar en ny udstilling på Vejen Bibliotek. Udstillingen har titlen "Kvinder der forandrer verden."

Annonce

Vejen: Frem til den 18. marts er der mulighed for at se en ny udstilling på biblioteket i Vejen. Det er Museums- og Kunstforeningen for Vejen og omegn, der inviterer alle, der har lyst, til at se udstillingen, der har titlen "Kvinder der forandrer verden." Kunstneren bag er Agnete Brinch.

Agnete Brinch (født 1970) bor i Billum og har de senere år haft stor succes. Hun blev blandt andet i 2015 udvalgt blandt 14.000 ansøgere til den internationale censurerede udstilling "Portrait Now."

Agnete Brinch fortæller historier om kvinder og mod gennem sine kunstværker. Kvinderne er rollemodeller, som i et historisk perspektiv har haft en væsentlig betydning, når vi ser verden i dag. Portrætterne viser selvstændige kvinder som for eksempel Karen Blixen, Anna Ancher eller piloten Amelie Earhart, der, som den første kvinde, fløj over Atlanten.

Det at fortolke historiske personligheder på sin helt egen og unikke måde, gør Agnete Brinchs værker autentiske og nærværende. Agnete Brinch bygger sine portrætter op i felter eller beskærer dem, så det kun er en del af ansigtet, der ses. Det pirrer nygerrigheden og skaber en tavs scene, og den kun halvt fortalte historie taler til fantasien.

Agnete Brinchs nyeste portræt forestiller Margrethe Vestager, der er med til at forandre verden i sin rolle som Konkurrencekommissær i EU.

På Vejen Bibliotek udstiller Agnete Brinch sine kunsttryk i et oplag på 50-100 og alle er individuelt nummererede og signerede af kunstneren.

Udstilling på Vejen Bibliotek åbnes mandag den 18. februar klokken 16.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce