Annonce
Nytirsdag

Vågetjenesten mangler frivillige

Røde Kors i Rødding søger frivillige til sin vågetjeneste. Arkivfoto: Claus Thorsted
Røde Kors i Rødding efterlyser frivillige til sin vågetjeneste. I den forbindelse bliver der holdt informationsmøde tirsdag den 17. september.
Annonce

Rødding: Hvert år dør hver tiende dansker uden familie og venner omkring sig. Ofte fordi at de har levet en isoleret tilværelse og derfor dør i ensomhed derhjemme, på plejehjem eller på sygehuse.

Det vil Røde Kors gerne lave om på, og derfor søger man nu frivillige i den gamle Rødding Kommune, som har lyst til at engagere sig i vågetjenesten.

- Vi holder derfor informationsaften om at være frivillig i vågetjenesten den 17. september fra klokken 19 til 21 i Aktivitetshuset, Østergade 28 i Rødding. Her kan man få mere viden omkring, hvad vågetjenesten er, og hvordan man som frivillig kan hjælpe og støtte den døende, siger aktivitetsleder Birgit Søe i en pressemeddelelse.

Vågetjenesten henvender sig til ensomme døende, der ikke har familie eller venner omkring sig. Vågeforløbet kan også fungere som aflastning for pårørende, der våger over en længere periode. Vågeforløbene foregår i samarbejde med plejehjem, hjemmeplejen eller sygehuset.

Den frivilliges opgave er at være tilstede med støtte og omsorg i de døendes sidste timer, så de ikke føler sig alene og ensomme.

Hvis man vil vide mere om vågetjenesten, er man meget velkommen til at henvende sig til aktivitetsleder Birgit Søe på telefon 3089 4847 eller på mail til birgit.soee@gmail.com.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce