Annonce
Nytirsdag

Vi har Røddings bedste børn

Efter nogle stille uger, er der nu igen kommet mange børn i den private børnehave Spirehuset i Rødding. Både pædagoger og børn er glade for at være tilbage i hinandens selskab.
Annonce

Solen skinner fra en næsten skyfri aprilhimmel, og på legepladsen ved børnehaven Spirehuset hygger børn og voksne sig udenfor i det gode vejr. Alt er næsten som det plejer - og så ikke alligevel. For børnene er delt ind i mindre grupper, og legepladsen er delt op, så hver gruppe leger i sin afdeling af børnehaven.

For også hos børnehaven Spirehuset har coronakrisen haft indflydelse, men det er tydeligt at se, at alle har glædet sig til at se hinanden efter flere uger, hvor børnene har været hjemme ved forældrene og pædagogerne på skift har været i børnehaven.

- Så vi har fået lavet en masse praktisk, som vi ikke havde nået. Vi havde 14 dage, hvor der slet ingen børn var, og vi var her så på skift. Vi har fået gjort alt rent, men vi fik også lavet påskehilsner til alle børnene, som vi så kørte rundt med, fortæller Erika Hansen, der er pædagog i Spirehuset og har været ansat de seneste 13 år.

Annonce

Røddings bedste

Børnehaven har siden 2013 været en privat børnehave, og der er ifølge Erika Hansen mange fordele ved at være privat.

- Vi er ikke en kæmpestor børnehave, vi har vores egne traditioner, og vi har vores egen bus, som vi kan køre på tur med børnene i. Det er et dejligt sted at være. Det er ikke bare en arbejdsplads, den betyder noget for os, siger Erika Hansen, der ikke er i tvivl, når hun konstaterer at:

- Vi har Røddings bedste børn.

Og de børn er - når alt er normalt - delt op på tre stuer: Mælkebøtten til de yngste, Solsikken til de mellemste og Anemonen, der er for de ældste af børnene.

- I Anemonen er der mere fokus på at gøre børnene skoleparate. Det er ikke så meget, at de får lært bogstaver og tal, men at de får lært de sociale værdier, fortæller Erika Hansen.

Annonce

Timers underholdning

Spirehuset har adressen på Møgelmosevej, og i mange år har den faktisk ligget lidt skjult fra byen - gemt bag bygninger og træer, men nu hvor boligforeningen for alvor er gået i gang med at gøre sin byggegrund klar, er både bygninger væk, og også mange af træerne, så man nu fra legepladsen blandt andet kan se ned til den gamle biograf og til Frank.

- Det er Røddings bedste udsigt. Og børnene synes, at det er spændende stå nede ved hegnet og se på maskinerne. Der er mange timers underholdning, og nogle gange kommer der en arbejdsmand op og snakker med dem, smiler 41-årige Erika Hansen, der nyder samværet med både børn og kolleger der på toppen af Rødding.

Og hvor børnehaven på mange punkter ikke adskiller sig så meget fra de kommunale børnehaver, så er der også nogle ting, der skiller sig ud.

- Vi skal for eksempel selv ud og finde vores børn, så vi skal hele tiden sørge for at være synlige. Men vi kan også beholde nogle af de ting, som andre har sparet væk. Vi er for eksempel på koloni hver år med to overnatninger. Det er for de børn, der har været her i et år, så de er trygge ved os. Det foregår ved Pletten i Hejlsminde, der ligger tæt ved vandet, fortæller Erika Hansen, inden hun igen kan komme i gang med det, der er det bedste som pædagog - nemlig samværet med børnene. Røddings bedste børn.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nytirsdag

Trine og Easy er på vej mod toppen

Nytirsdag

Lindab vandt Byggeriets Energipris

Mest læste

Nytirsdag

Naturens Dag ved Jels Voldsted

Nytirsdag

En sten til minde om Æ Kleinbahn

Nytirsdag

Cirkus lagde vejen forbi Enghaven

Nytirsdag

Gymnasterne er klar til en ny sæson

Nytirsdag

Karin har været 30 år på Finnmarken

Nytirsdag

Fubbi tryllebandt børnene

Nytirsdag

Koret er klar igen

Nytirsdag

Så kan der igen danses i hallen

Nytirsdag

Jazztonerne fylder kirkerummet

Nytirsdag

Jan fejrer to årtier ved bassinkanten

Annonce