Annonce
Ny Tirsdag

Wellings forunderlige verden genvinder fatningen

Dannebrog vajer igen over et af landets mest sælsomme museer, Wellings Landsby, som er vækket af sin midlertidige og ufrivillige tornerosesøvn. Foto: Steen Rasmussen
Det lille museum i Mejlby slog som det første i Vejen Kommune dørene op til en ny verden.
Annonce

LINTRUP: Som det første museum i Vejen Kommune valgte Wellings Landsbymuseum i sidste uge straks at åbne dørene efter Folketingets beslutning om at fremrykke dele af genåbningen.

Landsbymuseum blev faktisk taget på sengen, da den tidligere beslutning gik på, at kulturlivet først måtte genopstå den 8. juni.

"Udmeldingen kom som et chok," skriver museet i en pressemeddelelse, men chefen, Jytte Sørensen, genvandt hurtigt fatningen og fik låst porten op. Hun har også installeret et par spritapparater, som gæsterne kan benytte sig af på søndagsudflugten eller siden.

Der er også fokus på afstand, og der vil kun blive lukket et begrænset antal gæster ind af gangen, til myndighederne ændrer forsamlingsforbuddet.

- Selvom der stadig er restriktioner, så glæder vi os over, at der igen vil være mulighed for at kunne give gæsterne en oplevelse om gamle Danmarks historie.

Jytte Sørensen ærgrer sig over, at samtlige bestillinger fra busselskaber er blevet aflyst.

- Busselskaberne kommer fortrinsvis i april, maj og juni, men i år har de desværre alle meldt afbud. Det får stor betydning for vores regnskab. Vi har søgt økonomisk hjælp fra hjælpepakkerne, men har endnu ikke hørt noget.

En række planlagte arrangementer er blevet aflyst, men Jytte Sørensen satser på at gennemføre en serie underholdningsaftener fra sidst i juni og sommeren ud. Museets årsmøde er flyttet til september.

I øvrigt har de frivillige ikke ligget på den lade side trods nedlukninger. Huller i taget er lappet, og p-pladsen er drænet, så en ny syndflod ikke bør give problemer.

Udmeldingen kom som et chok.

Jytte Sørensen

Søren Wellings verden

Wellings Landsbymuseum er et lokalhistorisk museum næs Lintrup mellem Ribe og Vejen. Kunstneren og samleren Søren Welling samlede fra 1971 og frem til sin død store mængder kulturhistorisk interessante genstande, spændende fra sten til landbrugsredskaber.

Der er åbent fra kl. 10.

Jytte Sørensen er daglig leder af Wellings Landsbymuseum i Mejlby ved Lintrup. Foto: Steen Rasmussen
Hvordan levede man ude på landet i de gode gamle dage? At det næppe var synderligt godt, men nok temmeligt besværligt, kan man forvisse sig om på Wellings Landsbymuseum. Foto: Steen Rasmussen
Blandt utallige spændende ting og sager fra gamle dage er aviser fra specielle begivenheder. Foto: Steen Rasmussen
Wellings samling af umoderne radioer. Foto: Steen Rasmussen
Madam Blå var datidens dille i køkkenet. Foto: Steen Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ny Tirsdag

Så er der DM i grydelapper

Ny Tirsdag

Gymnastikforeninger i nyt samarbejde

Ny Tirsdag

Krattet er klar til gæster

Ny Tirsdag

Golfklubben får nye medejere

Ny Tirsdag

Tyve år med fodboldskole i Rødding

Ny Tirsdag

Elever er klar til at komme videre

Ny Tirsdag

O. klasse venter forude

Annonce