Annonce
Odder Avis

Årets lokale forening er fra Gylling: Et eksempel til efterfølgelse

Gylling Eventforening står blandt andet bag konceptet Metal i Forsamlingshuset, der sammen med en række andre populære arrangementer danner baggrund for prisen som årets lokale forening i Region Midtjylland. Foto: Søren E. Alwan
Juryen omtaler foreningen i særdeles rosende vendinger og kalder den et eksempel til efterfølgelse.
Annonce

Gylling: Da Morten Skak Ottosen tidligere på efteråret nominerede Gylling Eventforening til årets lokale forening, var det ikke noget, de havde snakket meget om internt i foreningen. Men det viste sig hurtigt, at han ikke var ene om at synes, at foreningen havde fortjent en portion hæder for sit flittige arbejde. Faktisk var juryen så imponeret, at Gylling Eventforening endte med at blive udnævnt som årets lokale forening i Region Midtjylland.

Prisen blev overrakt torsdag eftermiddag i Gylling Forsamlinghus. Med anerkendelsen følger en præmie på 25.000 kroner.

- Vi har da allerede nået at glæde os lidt på forhånd i bestyrelsen, siger formand for Gylling Eventforening Søren Bøgh Nielsen.

Det er brændstofselskabet Go'on, der står bag den landsdækkende kåring, som skal hylde gode initiativer i landdistrikterne, hvor de fleste af virksomhedens tankstationer er placeret.

- Vi oplever gang på gang, hvordan engagerede lokalsamfund blomstrer på grund af de frivillige foreninger og initiativer, som hver dag arbejder for at skabe aktiviteter lokalt. Det vil vi rigtig gerne bakke op omkring, siger selskabets administrerende direktør, Mick Kjær, der privat er bosiddende i Hou.

Årets forening

Nominerede foreninger på landsplan: 550

Antal afgivne stemmer i konkurrencen: 58.736

Stemmerne har bestemt, hvilke foreninger der er gået videre til finalen, mens en jury på fem personer derefter har fordelt placeringerne.

Vinder i Region Midtjylland: Gylling Eventforening med en præmie på 25.000 kroner.

Vinder på landsplan: PUST fra Sorø med en præmie på 100.000 kroner.

På landsplan bliver i alt 25 foreninger belønnet med tilsammen 395.000 kroner.

Priserne uddeles af det danske brændstofselskab Go'on, som på ti år er gået fra 0 til 156 tankstationer, der primært ligger i landdistrikterne.

Annonce

Et eksempel til efterfølgelse

Gylling Eventforening står blandt andet bag Hads Herred Rockfestival, Gylling Gaming Event, bankospil, dilettant, og Metal i Forsamlingshuset. Det er initiativer som disse, der har udløst den flotte pris.

I den imponerede jurys begrundelse lyder det, at der i foreningen er tale om en gruppe mennesker, der nægter at acceptere, at der ikke skal kunne afvikles store kulturbegivenheder i en by af Gyllings størrelse. Juryen angiver videre, at projektet er et eksempel til efterfølgelse og en opskrift på, hvordan man får en lille landsby til at stå sammen og skabe noget stort.

Det er store ord, og det er naturligvis nogle, formanden er stolt af.

- Det betyder meget at blive anerkendt for, at vi tror på byen og nægter at lade stå til, siger Søren Bøgh Nielsen.

Annonce

Pengene skal gives tilbage

Foreningen meldte tidligt i forløbet ud, at den helt store hovedpræmie på 100.000 kroner ville udløse en gratis omgang fællesspisning til så mange mennesker, som der kunne "proppes ind i forsamlingshuset". I sidste ende måtte de nøjes med 25.000 kroner, men det er også en stor sum for den lille forening, så prisen skal stadig fejres.

- Vi er i gang med at renovere forsamlingshusets facade, og når den står færdig engang efter nytår, må vi se, om vi kan få flettet et festligt arrangement ind, siger Søren Bøgh Nielsen, som fortæller, at pengepræmien formentlig bliver delt ud på nyt lys- og lydudstyr til forsamlingshuset, facaderenoveringen og diverse kommende arrangementer.

- I hvert fald skal de ikke bare stå i en eller anden stor pengetank. De skal gives tilbage til medlemmerne - det er det, vi får noget ud af, siger han.

I alt 25 foreninger bliver hædret i konkurrencen. Hovedprisen for årets lokale forening på landsplan og præmien på 100.000 kroner går til foreningen PUST fra Sorø.

Annonce
Annonce
Odder Avis

AURA sender elpenge til foreninger

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Annonce