Annonce
Odder Avis

Ældreplejen handler om meget andet end støvsugning men…..

Læserbrev: Når man spørger nogle personer omkring ældreudvalget, hvorfor de ældre kun får støvsuget en gang hver tredje uge, siger de “det koster to millioner kroner, hvis de skal have støvsuget hver anden uge”.

Jeg havde forventet et svar ala: “der er en stor nedgang i antallet af nullermænd i Odder Kommune, derfor har vi vurderet, at støvsugning hver tredje uge er ret ok."

Jeg savner en mere respektfuld og individuel behandling af de ældre. Ældre er ikke bare en grå masse, der kan puttes ind i et regneark, og behandles på en måde, så det kommunale budget holdes. Kontakten mellem brugere, pårørende og kommune skal styrkes, og der skal ikke være en mistroisk distance, hvor borgerne frygter, at kommunen løber fra sit ansvar.

Annonce

Det helt store ansvar ligger selvfølgelig hos ledelsen, som skal være knivskarpe og sikre en fair og individuel service til alle brugere.

En af de store udfordringer i fremtiden er at tiltrække kvalificeret arbejdskraft, hænder er ikke bare hænder og der er en verden til forskel på en faglært og en ufaglært medarbejder. Uddannelsen som social- og sundhedshjælper tager 2 år og 2 måneder, og det er der en grund til. På uddannelsen lærer man bla. en masse om empati, trivsel og samarbejde, som er vigtige elementer i en god ældrepleje.

Uddannelsen skal tales op, og værdsættes noget mere. Sosuerne gør virkelig en forskel. Der er desværre en tendens til, at antallet af ufaglærte medarbejdere og afløsere i ældreplejen er stigende, vi kan ikke være det bekendt. For mange ældre oplever, at deres hjem er befærdet som en banegård, hvor et stort antal forskellige hjælpere suser ind og ud i deres fortravlede arbejdsdag.

Poul Nyrup sagde engang “ vi må kunne gøre det lidt bedre”. Nej vi kan gøre det meget bedre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce