Annonce
Odder Avis

Økonomi satte en stopper for Torvets renovering

Allerede i 2002 lavede kommunen en plan for at renovere Torvet. Den blev aldrig til noget, men nu er kommunen ved at lave en ny udviklingsstrategi for midtbyen. Foto: Søren E. Alwan

I 2002 lavede kommunen en stor plan for midtbyen. Men en væsentlig del, som handlede om byens centrale plads, blev aldrig til noget.

Annonce

Odder: Det er mange år siden, kommunen besluttede at renovere Torvet i Odder. Men det skete ikke, og ifølge den daværende borgmester Elvin Hansen (S) ligger der økonomiske årsager bag. For planen blev aldrig skrottet.

- Vi havde et projekt, men det var økonomien, der satte en stopper for det. Og vi lavede Polititorvet i stedet for. Det ville koste 10-12 millioner kroner at renovere Torvet, og vi brugte ni millioner kroner på Polititorvet, siger Elvin Hansen.

Han var borgmester i 2002, da byrådet vedtog en midtbyplan. Den gik ud på, at Torvet samt gågaden og Rosensgade ned til Polititorvet skulle renoveres. En del af beslutningen gik ud på, at Torvet skulle være næsten bilfrit. P-pladserne skulle væk til fordel for fem pladser med korttidsparkeringen foran Superkiosken og nabobutikkerne.

Arbejdet med den daværende plan begyndte i 1999 efter flere års eksperimenter med trafikken på Torvet. Køb Odder boykottede det møde, hvor en arbejdsgruppe blev nedsat, og derfor var Køb Odder ikke med i det indledende arbejde bag den daværende midtbyplan.

Torvet skal bruges til noget mere kulturelt, ikke til parkeringspladser.

Elvin Hansen (S), byrådsmedlem

Køb Odder var ikke med

I 1999 begyndte kommunen efter flere års eksperimenter med trafikken på Torvet på at lave en midtbyplan. Køb Odder boykottede det møde, hvor en arbejdsgruppe blev nedsat, og derfor var Køb Odder ikke med i det indledende arbejde.- Selve planen blev vedtaget af byrådet i juni 2002.

Planen har ført til den nuværende belægning på gågaden og strækningen fra Apoteket til Banegårdsgade samt til omlægningen af Polititorvet.

Annonce

Byen er moden

Er der så råd til at gøre noget ved Torvet nu, når kommunen laver en ny plan for udvikling af midtbyen? Og er byen mere moden til at flytte p-pladserne væk?

- Ja, det tror jeg. Der blæser andre vinde, både fra Køb Odder og måske nogle af dem, der ejer husene i midtbyen. Torvet skal bruges til noget mere kulturelt, ikke til parkeringspladser. Der er så mange parkeringspladser rundt om Torvet. På Åparkeringen kan man godt få lidt flere p-pladser ud af området, mener Elvin Hansen.

- Vi har nok økonomi til at gøre noget ved Torvet om to-tre år. I næste valgperiode bliver det nemmere, så har vi fået stoppet lidt op for pengeforbruget. Det er nødvendigt at spare op, vi kan ikke blive ved med at låne, og som tommelfingerregel skal du spare halvdelen op selv, mener Elvin Hansen.

På budgettet for 2019-2021 har kommunen sat 10 millioner kroner af til at realisere den byudviklingsstrategi for Odders midtby, som byrådet forventes at vedtage næste år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce