Annonce
Odder Avis

Østjyder siger nej: Laver forening mod Kattegatforbindelse

Sådan vil en forbindelse over Kattegat kunne komme til at se ud, hvis den bliver til virkelighed. Illustration: Gottlieb Paludan Architects
En gruppe borgere er klar til at stifte en ny forening. Den skal kæmpe mod, at der kommer nogen form for fast forbindelse mellem Sjælland og Jylland.
Annonce

Odder: En gruppe borgere med base i Odder og omegn er godt på vej til at danne foreningen Østjyder mod Kattegatforbindelsen. Der bliver holdt stiftende generalforsamling på Odder Parkhotel i begyndelsen af december, og foreningen har allerede 80 medlemmer.

- Vi har to formål. Det første er at være imod en Kattegatforbindelse. Vi mener ikke, der skal laves en forbindelse, ligegyldig hvad man så kan finde på af tunneller eller andre måder at gøre det på. For det andet er det vigtigt, at man udbreder kendskabet til, hvad forbindelsen handler om, og hvorfor vi er imod den, siger Bente Lyngesen.

Danmarks Naturfredningsforenings afdeling i Odder (DN Odder) holdt i oktober et møde med det formål at få lavet en modstanderforening. Og på mødet var der der opbakning til at lave en østjysk sidestykke til foreningerne "Stop motorvej over Samsø", der blev stiftet i januar i år og den sjællandske "Nej til motorvej på Røsnæs", der er et par år gammel.

Annonce

Med i arbejdsgruppe

- Vi har kigget på de andre foreningers vedtægter og tilpasset dem, som de skal være hos os. Og de foreninger har også hjulpet os, så vi kan være på Odder Parkhotel, siger Bente Lyngesen.

Hun var en af dem, der på mødet i oktober meldte sig til at arbejde videre med at lave en ny forening.

- Vi holdt et møde i november og lagde en slagplan, og så var vi fire personer, der meldte os til at lave arbejdet. Efterhånden som vi gravede i det her, har vi opdaget, at der er Hærvejsmodstandere, Fyn-Als-modstandere mv. Vi er godt i gang med at samarbejde med dem alle sammen, og der bliver snakket på kryds og tværs over hele landet.


Vi mener ikke, der skal laves en forbindelse, ligegyldig hvad man så kan finde på af tunneller eller andre måder at gøre det på.

Bente Lyngesen, Østjyder mod Kattegatforbindelsen


Bente Lyngesen er tilflytter og har boet i Odder i to år.

- Vi er meget glade for at bo her blandt andet på grund af de kvaliteter, her er, især naturen. Røsnæsgruppen har været der rigtigt længe, vi er lidt sent på den herovre, konstaterer Bente Lyngesen.

Den stiftende generalforsamling holdes onsdag 9. december klokken 19-21 på Odder Parkhotel. Der er plads til 130 deltagere, og derfor er det nødvendigt med tilmelding, som kan ske til veslyn@mail.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Hvad gør du nu?

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Skiftedag: Nu er det vores landbrug

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Annonce