Annonce
Odder Avis

(U)hyggelig kunst skaber hjemlig hygge på efterskole

Kunstværk af Julie Nord. Foto: Peter Klode
Med støtte fra Statens Kunstfond har Eriksminde Efterskole fået ny kunst på væggene.
Annonce

Odder: Papir er et ubarmhjertigt materiale at arbejde på. Det efterlader ingen muligheder for rettelser. Maling på lærred kan man løbende male over og korrigere – og i yderste instans skrabe af.

Sådan forholder det sig ikke med papir, tusch og akvarel, som er kunstneren Julie Nords foretrukne materialer. Papiret absorberer nemlig farven, suger farven til sig. Tegningen lægger sig med andre ord ikke på papiret, men i papiret, hvilket stiller ganske store krav til kunstnerens kunnen.

Med støtte fra Statens Kunstfond har Eriksminde Efterskole erhvervet Julie Nords femten akvareller hængt op på en tapetseret væg.

Det er tænkt, lavet og hængt op som ét samlet værk. Tapetet fungerer som det samlende element, og også tapetet har Julie Nord sat sit fingeraftryk på. Tapetets motiver er nemlig tegnet af kunstneren selv. Og ifølge en omtale på skolens hjemmeside, så dækker tapetets umiddelbare hygge over større historier.

Eleverne fra Eriksminde Efterskole studerer skolens nye kunstværk, der gemmer på overraskelser, hvis man kigger godt efter. Foto: Peter Klode

Værkerne er lavet i forskellige formater, og de virker ikke til at være hængt op efter et ordnende princip. Det virker med andre ord lidt tilfældigt. Man er tættere på oldemors hjem end på museets højloftede lokaler, hvor værkerne får masser af luft omkring sig. Ophængningen på Eriksminde og hele værkets udtryk er hjemligt snarere end institutionelt. Og netop denne pointe taler direkte ind i Eriksminde Efterskoles grundværdier.

"Efterskolen er et hjem. Eller for at være mere præcis, så er skolen det andet hjem for de elever, der vælger at bruge et år af deres liv på stedet. De sover, spiser, tegner, laver mad, vasker op, lærer, løber, griner og græder på efterskolen. Det er deres hjem i en afgrænset periode. Det er ikke deres rigtige hjem, men et sted, hvor hjemligheden spiller en stor og afgørende rolle" forklares det i en pressemeddelelse.

Derfor giver det så god mening, at Julie Nord læner sig op ad noget hjemligt i sit værk i skolens Storstue.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Hvad gør du nu?

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Skiftedag: Nu er det vores landbrug

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Annonce