Annonce
Odder Avis

16 boliger på vej: Snart kan du bo i det gamle posthus

Sådan skal byggeriet på Nørregade 12 efter planen ende med at se ud. Illustration: HFE Byg og Ejendomme
Der er planer om at udvide bygningen, hvor posthuset engang lå, med en tredje etage for at gøre plads til 16 boliger.
Annonce

Odder: Drømmer du om en treværelses lejlighed centralt i Odder med tagterrasse? Så kan du måske snart få din drøm opfyldt.

HFE Byg & Ejendomme har planer om at ombygge det gamle posthus på Nørregade 12 ved siden af Løvbjerg på Nørregade 12. Bygningen skal efter planen udvides med en tredje etage for at kunne rumme de i alt 16 lejligheder, som skal variere i størrelse fra et til tre værelser. I stueetagen skal der fortsat være butik.

- Der er ikke mange etværelses i Odder. Så nu prøver vi at lave nogle, siger Steen Fredborg, der er medejer af HFE Byg & Ejendomme.

Den eksisterende kommuneplan muliggør lige nu kun bebyggelse i to etager i området, og derfor kræver det en ændring, hvis projektet skal realiseres.

- Det ligger meget centralt, og der er masser af butikker tæt ved, siger Steen Fredborg om årsagen til, at det netop er der, firmaet vil bygge.

Projektet

Der skal efter planen være 650 m² erhvervsareal i stueetagen.

På 1. og 2. sal skal der være 16 boliger.

Boligerne skal variere mellem et-, to- og treværelseslejligheder.

På taget bliver der en tagterrasse, mens bygningen også udvides med et opholdsområde ud mod Nørregade.

Annonce

Flere moderne bygninger

Med sin lyse kulør og moderne stil skiller byggeprojektet sig ud fra de fleste andre bygninger i Odder - og det er i den grad også meningen.

- Byen er ikke så moderne. Men det skal den altså til at blive, så der kan blive nogle flere pæne huse, siger Steen Fredborg.

- Det nytter jo ikke, at man stadig bygger, som man gjorde i 1970'erne. Det går ikke, at alt, der bliver bygget, er fuldstændigt magen til de bygninger, der ligger ved siden af. Det skal være pænt.

Udover tagterrassen, som bliver fælles for boligernes beboere, udvides bygningen med et større opholdsområde ud mod Nørregade, ligesom dens facader bliver pudset op.

På Økonomi- og Erhvervsudvalgets møde i sidste uge blev det besluttet at sende projektet i forudgående offentlighed i et par uger, hvor man kan komme med ideer eller forslag. Først derefter skal der laves et decideret forslag til en lokalplan, som sendes i høring.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bedre velfærd

Annonce
Annonce
Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce