Annonce
Odder Avis

Fra videoudlejer til pakkecentral: Kim kender ethvert ansigt i byen

I 30 år har Kim Antonsen været sin egen chef. Foto: Morten Pape
3. december har Kim Antonsen 30 års jubilæum som kioskejer. 30 år som bedst kan beskrives som en rutschebanetur af de vildere.
Annonce

Odder: Fra filmudlejning til pakkeafhentning. Livet som kioskejer har udviklet sig enormt på 30 år. Det kan Kim Antonsen nikke genkendende til. For som ejer af UnoKiosken i den nordlige del af Odder har han oplevet lidt af hvert.

- Da jeg startede som kioskejer i 1990, var det jo en guldalder for branchen. Filmudlejning gav en rigtig god omsætning. Da filmudlejning blev afløst af streaming, var det spilleautomater, der var det helt store, og i dag er det så pakker, som giver en stor del af omsætningen. Den ene periode har ligesom afløst den anden, siger Kim Antonsen.

Han har gennem alle årene drevet kiosken sammen med sin kone Dorthe Antonsen. De betegner begge deres arbejde som et livsværk og en livsstil. Fra parrets seng er der 30 sekunders gang over til kiosken, og i deres 30 år som kioskejere har de ikke været på en eneste ferie udenfor landets grænser.

Kioskens omsætning kommer i høj grad fra pakker. Folk køber ofte noget med når de henter deres pakker. Foto: Morten Pape

- Ferie siger os ikke noget. Men vi har heller ikke tid. Der er kun os til at passe kiosken. Men selvom vi havde muligheden, ville vi ikke på ferie. Vi elsker at være vores egen chef, og vores liv foregår i høj grad i kiosken, siger Dorthe Antonsen.

Annonce

Havehuset og Uno-holdet

For nogle år siden satte parret deres private havehus op udenfor kiosken. Årsagen var en gruppe mennesker, som i årevis havde mødtes på fabriks-ruinen ved siden af. Da den forsvandt, manglede de et sted at være, og så slog Kim til og flyttede pavillonen.

I dag er den en stor succes for Kim og Dorthe Antonsen.

En gruppe på 15-20 personer mødes dagligt i havehuset. Faktisk mødes de så tit, at de har fået navnet "Uno-holdet".

- Vi er helt vildt overrasket og glade for, at havehuset bliver brugt, som det gør. Der er aldrig ballade derude, og de sørger selv for at gøre rent. Faktisk kommer en af deres koner forbi af og til og gør rent. Der er meget stor selvjustits derude, siger Dorthe Antonsen.

Kim har 30 års jubilæum i UnoKiosken i Odder. Foto: Morten Pape

Parret lægger ikke skjul på, at de er glade for den ekstra omsætning, som Uno-holdet genererer. Men de er mindst ligeså stolte af en vigtig funktion.

- Havehuset har stor social betydning. Dem, der bruger det, er utroligt glade for at mødes der. Vi kalder det faktisk kulturhuset, og det er vi selvfølgelig glade for, at det er blevet, siger Kim Antonsen.

Annonce

Tæt på salg

Med 30 år det samme sted er det ikke alt, der bare er en dans på roser, og det er især to episoder med salg af kiosken, der har gjort ondt.

Første gang, der var snak om et salg var i 2010, men her trak naboen Jespersen Ejendomme sig forholdsvis tidligt i processen. Anden gang var det dog noget værre. Her kom Jespersen Ejendomme igen for at købe kiosken, men trak sig igen. Denne gang var det dog i sidste øjeblik. Og det fik konsekvenser.

Salget af UNO-kiosken

Siden 2010 har Jespersen Ejendomme været interesseret i at købe den grund, hvorpå Uno Kiosken ligger. Ejendomsfirmaet ejer allerede nabogrunden, og planen med opkøbet af Kim og Dorthe Antonsens grund var at anlægge en dagligvarebutik. Kioskejerne kan ikke selv sælge til en dagligvarekæde, fordi deres grund ikke er stor nok til at kunne rumme de krævede p-pladser.

Ved de seneste forhandlinger var de to naboer så langt i forhandlingerne, at der blev lavet en ny lokalplan. Ifølge den skal der på Kim og Dorthe Antonsens grund ligge en dagligvarebutik. Lokalplanen betyder blandt andet en forøget ejendomsskat.

- Vi var så langt, at købskontrakten lå klar, og vi havde fortalt vores kunder, at vi skulle lukke, fordi der skulle bygges en Rema1000 på grunden. Men sådan skulle det ikke gå, siger Dorthe Antonsen.

Efter at Jespersen Ejendomme havde trukket sig i sidste sekund, stod Kim og Dorthe med egne ord med håret i postkassen. De stod en advokatregning med en størrelse der gjorde mere end ondt, kunder der troede de lukkede og ikke mindst en ny lokalplan, som betød over en fordobling i ejendomsskat, og det gjorde mere end ondt på det lille firma.

- Når ens kunder ikke tror, at man eksisterer mere, og når man samtidig har store regninger hængende over hovedet, gør det i den grad ondt på pengepungen, og vi kom faktisk først rigtig igennem det i november 2019, da det for alvor begyndte at vælte ind med pakker, siger Kim Antonsen.

Annonce

Et job som giver 10.000 venner

Efter mange år bag disken kender parret efterhånden næsten ethvert ansigt i byen. Mange af kunderne er faste og har været det, siden de hentede deres film hos UnoKiosken.

- Mange af de kunder, vi har i dag, har vi fulgt, siden de kom og hentede deres film hos os i 90'erne. Nu er de 40-50 år og kommer og henter pakker i stedet. Så man har fået rigtig mange bekendte igennem tiden. Man kan lidt sammenligne det med at have 10.000 venner på Facebook. Vi kender næsten ethvert ansigt i Odder, siger Kim Antonsen.

Og sådan bliver det ved med at være. For efter de mislykkede salg af kiosken har parret fundet ud af, at det er i UnoKiosken, de hører til.

- Vi gider ikke mere salgssnak. Især ikke med Jespersen Ejendomme. Nu er planen, at vi skal være her, til vi falder døde om, siger Kim Antonsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Hvad gør du nu?

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Skiftedag: Nu er det vores landbrug

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Annonce