Annonce
Odder Avis

40 år med affald: Jubilæum i Renosyd

Billedet viser indvielse af Renosyds genbrugsplads i Skanderborg i 1989. Arkivfoto
Renosyd har 40-års jubilæum i år og fejrer det i uge 39 under overskriften "40 år med affald".
Annonce

Odder: I jubilæumsugen har Renosyds genbrugsbutik Værdicentralen åbent som de plejer, men man vil som kunde kunne opleve en særlig udstilling i butikken.

Udstillingen tager udgangspunkt i, hvilke materialer og redskaber man brugte og smed ud for 40 år siden og frem til i dag. Formålet er at visualisere, hvordan affald og genbrug gennem tiderne så ud.

- De sidste 10 år har vi sagt "fra affald til værdi", bygget Værdiparken og sat gang i sortering ude hos kunderne i såkaldte "værdibeholdere". Genanvendelsen stiger og stiger. I Værdicentralen langer vi 1,5 ton affald over disken, når butikken har åbent, og vi har et bredt samarbejde med frivillige organisationer om affald til genbrug fra genbrugspladserne, fortæller Annemette Fuglsang om rejsen på vej mod mere genbrug i en pressemeddelelse om jubilæet.

I jubilæumsuge kan man blandt andre møde billedkunstner Lise Vestergaard i Renosyds genbrugsbutik, Værdicentralen lørdag 28. september. Hun er TRASH ART kunstner, og arbejder til dagligt med affald som kunst. Hun vil på dagen færdiggøre et billede lavet på genbrugsartikler fra Værdicentralen, og derefter sælges det på genbrugsauktion.dk.

Pengene fra auktionen går til et godt lokalt genbrugsinitiativ, som Værdicentralens kunder skal beslutte ved afstemning.

Man kan også tage sine æbler fra haven med på genbrugspladsen i Odder og Værdiparken i Skanderborg i weekenden i jubilæumsugen. Renosyd stiller en frugtpresser til rådighed, og svarer samtidig gerne på spørgsmål om sortering, genbrug og meget andet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce