Annonce
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Den første ø-bo på Tunø blev vaccineret torsdag. Foto: Odder Kommune
De første vacciner på Tunø blev uddelt på Ølykkecentret.

Tunø: Flaget var hejst på havnen og ved Ølykkecentret, da bilen med coronavacciner torsdag morgen ankom til Tunø.

Det skete, efter at Region Midtjylland i sidste uge besluttede at visse tunboer kunne blive vaccineret på øen fremfor at skulle transporteres hele vejen til et vaccinationscenter på fastlandet.

I første omgang blev der foretaget 61 vaccinationer på Tunø, og det skete på Ølykkecentret, hvor det hele var overstået på fem-seks timer.

Det er ikke altid, der er biler med på Tunøfærgen. Men torsdag blev en meget vigtig en af slagsen fragtet til den ellers bilfri ø: Region Midtjyljands bil fyld med coronavaccine. Foto: Odder Kommune

Selve vaccinationerne stod en læge fra Lægerne i Solbjerg for sammen med to sygeplejersker fra lægepraksissen for. Lægerne herfra er også læger på Tunø i det daglige. Desuden hjalp øsygeplejerske Lars Løhndorff til. Han var for en uges tid siden på besøg i Vaccinationscentret i Horsens for at se, hvordan det foregår.

- Det hele forløb i et godt samarbejde mellem kommunen, regionen, lægerne og folk fra Samsø Redningskorps, der hentede de borgere, som ikke selv kunne komme til Ølykkecentret. De hjalp også til med at observere borgerne efter vaccination, siger han.

Besætningsmedlem på Tunøfærgen, Simon Sørensen, blev også vaccineret. Foto: Odder Kommune

Målgruppen for de første vacciner var øboere på 65 år og derover, som får praktisk hjælp og personlig pleje, samt folk med kroniske sygdomme.

Desuden blev udvalgte pårørende til personer med øget risiko for et alvorligt forløb ved covid-19 vaccineret, ligesom personer med kritiske funktioner på øen fik et stik i armen. Det omfatter blandt andre øsygeplejersken.

Da der var lidt vaccine tilovers efter det store rykind, blev også nogle af de ansatte på Tunøfærgen vaccineret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lang testkø ved Spektrum Odder

Odder Avis

Endelig vågner byen igen

Odder Avis

Tid til at kigge frem mod nye tider

Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce