Annonce
Odder Avis

Aalstrups natur skal på Danmarkskortet: Ny sti på vej

Stien til venstre er en del af projektet, som går forbi Fugle Dam og videre rundt i Aalstrup. Foto: Bendt Nielsen
Takket være næsten en halv millioner kroner fra Nordeafonden, skal der nu anlægges en sti som skal gå igennem Aalstrups flotte natur.
Annonce

Aalstrup: Skønheden i den bakkede natur omkring Aalstrup er ikke til at tage fejl af. Fra toppen af en af de mange bakker kan man nyde synet af træernes efterårsfarver. Den smukke natur har fået gruppen "Det Grønne Partnerskab" i Aalstrup til at søge om midler til en sti omkring Fuglekærgaard.

På billedet ses en del af samarbejdspartnerne bag projektet. Fra venstre mod højre er det: Mogens Gissel Nielsen, Merete Johannsen, Ole Sørensen, Holger Lykke-Andersen, Ib Jensen, Flemming Nielsen, Dorthe Birkmose. Foto: Bendt Nielsen

Midlerne er blevet søgt hos Nordeafonden som en del af fondens "Her Bor Vi" pulje. 10 år og en ansøgning til Nordeafonden senere, har man nu endelig fået svar. Resultatet af ansøgningen er et bidrag på hele 439.556 kroner. Et bidrag som man er meget taknemmelige for hos Odder Kommune.


Det vigtigste for mig er, at folk kan få lov til at nyde naturen. Hvis der kommer mange mennesker i min baghave, må jeg jo sætte en pølsevogn op.

Holger Lykke-Andersen


- Det har været en rigtig lang proces, og vi håber virkelig at anlæggelsen af stien, og de forbedringer det også bringer med sig, kan få flere borgere ud i det smukke område omkring Aalstrup. Vi er meget taknemmelige for Nordeafondens bidrag, siger biolog Merete Johannsen fra kommunens miljøafdeling.

Annonce

Lodsejer åbner sin baghave for offentligheden

Når stien står færdig i 2021, vil den være lige godt én kilometer lang og have en platform midt ud på "Fugle Dam". Alle tiltagene omkring stien er gjort muligt, fordi Holger Lykke-Andersen har åbnet sin fødegårds baghave for hele Danmarks befolkning. Når stien er færdig, går den nemlig lige forbi hans hjem på Fuglekærgaard. Men det gør ham bestemt ikke noget at få en smule selskab.

- Det vigtigste for mig er, at folk kan få lov til at nyde naturen. Hvis der kommer mange mennesker i min baghave, må jeg jo sætte en pølsevogn op, griner 78-årige Holger Lykke Andersen som er en del af gruppen "Det Grønne Partnerskab".

Stien ved Fuglekærgaard

Stien er gjort mulig gennem midler fra Nordeafondens "Her bor vi" pulje.

De primære initiativtagere til stiens tilblivelse er foreningen "Det Grønne Partnerskab", som i samarbejde med Odder Kommune og Nordeafonden har været med til at føre tankerne om stien ud i livet.

Pengene, 439.556 kroner, fra Nordeafonden går til anlæggelsen af stien, platform på Fugle Dam, skiltning, infotavler og formidling til borgerne.

Som en del af projektet skal der opsættes infotavler langs ruten, som kan give information om områdets natur - og kulturhistorie.

Kort over stiens vej gennem Aalstrup

- Området har en rig historie, som jeg tror vil interessere mange. Det vil være muligt at nyde naturen samtidig med, at man måske bliver en smule klogere, siger Holger Lykke Andersen.

Nu hvor midlerne er sikret, kan arbejdet med stien og området omkring begynde. Allerede i løbet af oktober vil man efter planen gå i gang med oprensningen af Aalstrup branddam.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Alt udsolgt i Bendixminde

Odder Avis

Online: Frivillige fester

Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Odder Avis

We Walk går igen

Odder Avis

Ud og gå: Vil uddanne gå-værter

Odder Avis

Mal mel på museet

Annonce