Annonce
Odder Avis

Afstemning: Er legepladserne i Odder gode nok?

Der er plads til en del gynger i det tomme stativ ved Gylling Skole. Men gyngerne er pillet ned af sikkerhedsmæssige årsager, og der har ikke været penge til at få dem op igen. Foto: Hans Jørgensen
Kommunens drifts-selskab er ved at undersøge, hvor slemt det står til med legepladserne. På Gylling Skole er der brug for forbedringer, mener Trine Lindeskov fra skolebørnhusrådet.

Gylling: En legeplads skal være sikker for børnene, og derfor er det store gyngestativ på legepladsen ved Gylling Skole lukket ned. Til gengæld er der rift om et par redegynger, hvor der er plads til flere børn på.

- Der er kamp om de to gynger i hvert frikvarter. Men det andet stativ står tomt uden gynger, fordi det ikke kan godkendes. Så har vi et legetårn, der lige har været et firma ude og reparere lidt på, og et bålhus, hvor taget også har lidt udfordringer. Vi har et par basketmål i skolegården, og så har vi en sandkasse, siger Trine Lindeskov, som egentlig hellere vil kalde sandkassen en jordkasse.

Trine Lindeskov er med i Gylling Skolebørnhusråd, og så sidder hun også i den fælles skolebestyrelse for landsbyordningerne. Den omfatter kommunens fire oplandsskoler, og det er ikke kun i Gylling, legepladsen trænger til forbedringer.

Annonce

- Dem i Gylling og Hundslund er ikke blandt de bedste. Nogle legepladser er ikke alt for prangende, mens der er andre, vi ikke skal gøre ret meget ved, siger Leo Kristoffersen, driftschef i Fælles Drift og Service, som har overtaget ansvaret for legepladserne fra skoler og børnehaver.

Er sparet væk

Selskabet er gået i gang med at undersøge alle kommunens legepladser i børnehaver, skoler og andre steder. Og hvis der er politisk vilje, så kan der bliver gjort noget ved den haltende standard.

I flere år har legepladser hørt under skoler og børnehavers egne budgetter, og det er måske en af forklaringerne på, at niveauet er faldet.


Der er kamp om de to gynger i hvert frikvarter.

Trine Lindeskov


- Jeg har siddet i bestyrelsen i nogle år, og vi har snakket legeplads mange gange, men der har ikke været budget til at gøre noget. Man har været nødt til at bruge pengene andetsteds. Men der er brug for, at der sker noget, siger Trine Lindeskov.

Annonce

Forældre hjælper gerne

I Gylling har skolekredsen og idrætsforeningen skaffet penge til en multibane, der ligger på sportspladsen lige ved siden af skolen.

- Den må skolen bruge, men kommunen og skolen har ikke lagt penge til. Vi har også haft nogle frivilligdage, men de har handlet om, hvordan vi kan shine det op, som skolen har. Eller om vi kan tegne noget på fliserne i skolegården. Vi vil gerne hjælpe og pynte vores skole, men vi kan ikke blive ved med at lappe på noget, som ikke kan lappes, siger Trine Lindskov.

Gylling Skole fik ny legeplads i 2010, og for nylig har et firma været ude at reparere lidt på legetårnet. Arkivfoto: Martin Ravn

Kommunen har hvert år haft et uvildigt tilsyn på legepladserne. Og hvis en gynge eller vippe har været farlig, er den enten blevet repareret eller pillet ned.

- I dag hører alle udearealer og bygninger under Fælles Drift & Service, derfor kan vi samle økonomien, lave lidt flere storindkøb og få bedre priser, og vi kan lave en samlet plan, siger Leo Kristoffersen.

Annonce

Alle redskaber undersøges

Hver enkelt gynge, vippe og andre legeredskaber på samtlige kommunens legepladser er ved at blive gennemgået af en uvildig legepladsinspektør. Et skøn lyder på, at det vil koste 3,5 millioner kroner at opgradere legepladserne over de næste tre år.

Ønsket om at gøre legepladserne bedre tager politikerne med til efterårets forhandlinger om de kommende års budget.

- Det håber vi, at der er penge til. Som liberal går jeg jo ind for så meget selvbestemmelse som muligt. Men når det drejer sig om sikkerhed, er centralisering nok det sikreste, siger Ole Lyngby Pedersen (V), der er formand miljø-, teknik- og klimaudvalget.

Annonce
Annonce
Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Odder Avis

Kan man da ikke få lov til at blive forarget over de nyudsprungne studenter?

Odder Avis

Lappeløsninger? Nej, her er vi næsten designere

Odder Avis

Fra bondeby til lokalhovedstad: Kom med på byvandring

Odder Avis

Søren var med til at vinde EM til Danmark: Mormor tog imod, da han kom hjem med guldmedaljen og blev fejret

Odder Avis

Kajakture i fjorden med indbygget crashkursus

Odder Avis

Visens Skib lægger til kaj for fuld musik

Odder Avis

Det er aldrig for sent at prøve noget nyt: Den rastløse psykolog Lizette er blevet selvstændig som 55-årig

Annonce