Annonce
Odder Avis

App forhindrer madspild: 20.000 måltider reddet i Odder

Sådan blev høsten, da en af avisens medarbejdere brugte Too Good To Go-appen til at hente overskydende mad morgenmadsbuffeten på Odder Parkhotel. Foto: Hans Jørgensen
Handlende og borgere sørger for, at store mængder fødevarer ikke ender i affaldscontainere. Det sker via appen Too Good To Go.
Annonce

Odder: Fire boller, røræg og bacon samt pålæg og ost var høsten, da avisens udsendte testede appen Too Good To Go. Foreløbig er der solgt over 20.000 portioner med overskudsvarer forskellige steder i Odder Kommune ved hjælp af appen.

Morgenmaden kom fra morgenbuffeten på Odder Parkhotel, der er med i ordningen. Når man møder op, får man udleveret en pose til boller og en lille papboks, og så går man selv ind og øser op fra buffeten. Det koster 39 kroner, og hotellets frokostbuffet er også med i appen.

Odder Parkhotel er en af 11 steder i Odder Kommune, som er med i ordningen. Foruden to restauranter og fem dagligvarebutikker er der også to bagere, en tankstation og en blomsterbutik med. De tilbyder poser med brød, dagligvarer, buffetmad, blomster og planter.

Den største er Kvickly, som har udleveret mere end 11.000 poser, og her kan man købe lykkeposer med frugt og grønt, brød og kager samt blomster.

Madspild

FN anslår, at 25-30 procent af verdens fødevarer går tabt i forbindelse med dyrkning eller produktion eller ender i skraldespande.

I Danmark står de private husholdninger for 36 procent af det samlede madspild. Engros og detailhandel står for 23 procent af madspildet. Tallene her er fra 2017.

Kilde: FN's Klimapanel samt Miljøstyrelsens rapport "Food Waste Prevention in Denmark".

Annonce

Butikker tjener også lidt

- Vi valgte at være med i To Good To Go, fordi vi hver dag kasserede en masse varer, som egentlig ikke fejlede noget, men som af den ene eller anden grund ikke kunne sælges. Miljøet vinder, når gode varer ikke ryger i skraldespanden, forbrugerne vinder, fordi de kan købe varer til reduceret pris, og vi vinder, fordi vi tjener en smule på varer, vi normalt ikke ville have en fortjeneste på, siger Kvicklys butikschef Tom Frederiksen i en pressemeddelelse.

Too Good To Go er en app, der forbinder brugere med forretninger og restauranter, som vil af med mad og andre varer, der ellers skulle smides ud. En håndfuld iværksættere står bag firmaet, som siden begyndelsen i 2015 har sikret sig penge fra forskellige investorer.

Ideen blev lanceret som en app i 2016, og i dag findes appen i 12 europæiske lande, har over 15 millioner brugere og har reddet mere end 22 millioner måltider. Ifølge Too Good To Go svarer det til over 56.000 tons sparet CO2.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce