Annonce
Odder Avis

Børn bag ballade i byrådssalen

Selvom skolerne får to millioner kroner tilført næste år, så synes Linda Ann Wienand (S) ikke, det er noget at smile af. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Socialdemokratiet stemte imod budgettet, fordi der skal spares på børnene. Også selvom der bliver tilført penge til skolerne i flertallets budget.
Annonce

Odder: Mens Socialdemokratiet vil skåne hele børneområdet for én procent i hverdagseffektiviseringer, så har flertallet valgt at fortsætte med fordele besparelsen ligeligt over alle områder og i stedet give to millioner ekstra til skoleområdet.

Men netop de to millioner, eller måske rettere hvad de to millioner skal målrettes til, fik Linda Ann Wienand (S) op af stolen.

- Den detailstyring er et udtryk for mistillid til de fagprofessionelle ude på skolerne, sagde hun.

I forligsteksten står der, at de to millioner kroner skal sikre, at alle elever hvert år skal have mindst en halv times individuel samtale med en lærer eller pædagog om året. Desuden skal skole-hjem-samarbejdet øges med 25 timer pr år, og så skal skolerne have mulighed for at arbejde med holddeling i 1.-3. årgang.

- En halv time om året! Jeg håber da, barnet bliver hørt mere end det, sagde Linda Ann Wienand.

- Hvordan kan I mene, at det skaber en bedre skole.

De to millioner, skolerne får tilført, modsvarer den ene procent i hverdagseffektiviseringer, og fra 2021 skal skolerne selv finde pengene.

Lone Jakobi (S).

Annonce

Millioner kommer til at koste

Hun fik opbakning af Marianne Hundebøll (SF).

- Det lyder jo fint med to millioner, men skolerne skal spare 1,7 millioner i hverdagseffektiviseringer. Det levner 300.000, og da de her punkter er formuleret som noget, skolerne skal, så skal pengene findes. Kan de ikke det, kan jeg ikke se anden mulighed, end at skolerne igen skal spare på undervisning.

Venstres Lone Riis forsvarede de to millioner.

- Pengene skal styrke skolernes arbejde med Børn- og ungepolitikkens vision, som i samarbejde med skolebestyrelserne skal udmøntes til at arbejde med trivsel for det enkelte barn, styrket forældresamarbejde og arbejdet med holddeling på de yngste årgange, forklarede hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce