Annonce
Odder Avis

Børneboom kom bag på pladsanvisningen: Midlertidig børnehave på vej i Vitapark

Der er kommet næsten dobbelt så mange 0-5-årige til kommunen som forventet. Arkivfoto: Chresten Bergh
Der er kommet næsten dobbelt så mange små børn til kommunen i løbet af årets første fire måneder som forventet. Det giver pladsmangel i kommunens institutioner.

Odder: De første fire måneder af 2021 er der flyttet næsten dobbelt så mange 0-5-årige børn til Odder Kommune som forventet.

Derfor er en ny institution med lynets hast ved at blive etableret i bygningen Solbakken i Vitapark.

Her skal der være plads til 20 vuggestuebørn i nederste etage og parterre, og 40 børnehavebørn i stueetagen.

Annonce
Solbakken, der ligger inde i Vitapark, har tidligere været et botilbud for handicappede. Senest 1. oktober skal de to nederste etager være indrettet til en midlertidig vuggestue til 20 børn og børnehave til 40 børn udover den kommunale genoptræning, der venter på, at det nye sundhedshus står klar. Foto: Anya Wissendorff

Og at behovet er stort og akut, viser de nyeste tal fra Danmarks Statistik, som er fra henholdsvis januar og april i år.

I årets første fire måneder er der kommet 27 flere børn til kommunen end beregnet i alderen 0-5 år. Det svarer til en gennemsnitlig tilgang på knap syv børn pr. måned.

- Vores befolkningsprognose regnede med en gennemsnitlig tilgang på cirka 3,7 barn pr. måned, så de første fire måneder har stigningen altså været næsten det dobbelte af, hvad vi forventede så sent som i efteråret 2020, siger kommunaldirektør Henning Haahr.

På pladsanvisningen har man fulgt tallene måned for måned, og indtil det tidlige forår så det ud til, at der var de vuggestuepladser i kommunen, som der var behov for.

- Men i løbet af to måneder er der flyttet så mange til, at vi mangler 11 vuggestuepladser 1. august stigende til 20 til september, siger Lise Gammelby, der er udviklingskoordinator for dagtilbud i Odder Kommune.

Behovet stiger uge for uge

Også børnehavepladser bliver en mangelvare, hvis ikke der reageres.


Behovet stiger lige nu uge for uge, og hvis det fortsætter i det her tempo, kan jeg godt blive bekymret for, at Bendixmindeinstitutionen ikke bliver stor nok.

Lise Gammelby


Hvad angår børnehavepladser er der brug for 18 ekstra pr. 1. september. Det tal stiger til 27 i december, og herefter fortsætter kurven bare opad.

- Behovet stiger lige nu uge for uge, og hvis det fortsætter i det her tempo, kan jeg godt blive bekymret for, at Bendixmindeinstitutionen (Ny institution i vestbyen til 112 børn, der ventes færdig i foråret 2023, red.) ikke bliver stor nok, siger Lise Gammelby.

Den kommunale genoptræning bruger nogle af lokalerne på Solbakken, men de to nederste etager skal hurtigst muligt omdannes til henholdsvis vuggestue og børnehave. Foto: Anya Wissendorff

Det kommer til at koste 3,8 millioner kroner at gøre de to etager på Solbakken klar til småbørn og lave en legeplads.

- Den bliver bygget, så den kan fungere også fremadrettet, siger Lise Gammelby, der ikke vil udelukke, at der stadig kan være behov for pladserne, selv når den nye institution i Bendixminde står færdig.

Det er primært i Vestbyen, at den store tilflytning sker. Derfor bliver Annette Dam Andersen, der er leder i Børnehuset Vennelund, også leder af den midlertidige institution i Vitapark.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Annonce
Annonce
Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Replik om buskrydning og træfældning: Der bliver mere liv og biodiversitet i midtbyen, end vi ser i dag, når det hele står færdig

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Odder Avis

Himlen & Dybet med Bull & Hjort

Odder Avis

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Odder Avis

Det menneskelige drama – fokus på Palæstina

Kultur

Lis har malet i hele sit liv: Kunst er det, som øjet ser

Odder Avis

Budgetforhandlinger: Bring kulturlivet i spil - tag kulturen alvorligt som et vigtigt bindeled mellem mennesker

Odder Avis

Byens Bedste jury har talt: Nu er det din stemmer, der tæller

Odder Avis

Færre p-pladser ved Rude Strand: Man kan bare parkere på sommerhusvejene

Odder Avis

Sårbare borgere i Odder kan få det tredje stik

Odder Avis

Glæde hos de handlende: Odder beholder sin city-manager et år mere

Annonce