Annonce
Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Børnene i Krible-Krable Huset og kommunens øvrige institutioner kan juble over, at der kommer flere voksne at lege med. Arkivfoto: Søren E. Alwan
En aftale, der står i børn, sundhed og grøn omstillings tegn fik Enhedslisten og SF med i budgettet.

Odder: Mandag aften indgik et flertal af byrådets partier en aftale om, hvordan pengene skal fordeles i kommunen næste år. Og det er en aftale, der især får betydning for kommunens børn.

Flere penge til bedre normeringer i dagtilbuddene, Hou Børnehave flyttes sammen med skolen og så er der sat penge af til at gøre de eksisterende dagtilbud bedre også i de fysiske rammer, ligesom der allerede er planlagt og budgetteret med en helt ny institution på vej i Bendixminde i Odder.

- Man kan vel godt sige, at området får et tiltrængt løft, siger borgmester Uffe Jensen (V). Han henviser blandt andet til den opgørelse over normeringerne, som forvaltningen har gennemført tidligere på året, som viser, at Odder Kommune ligger lavt.

Annonce

Forældrebevægelsens fortjeneste

Flere penge til flere hænder i dagtilbuddene er også hovedårsagen til, at Enhedslisten for første gang i flere år er medunderskrivere på dette års budget.

- På grund af aftalerne mellem KL og regeringen så økonomien bedre ud, og det betød, at vi kunne gøre nogle af de ting, som vi har ønsket længe. Blandt andet, at vi kunne tilføre flere penge til at minimumsnormeringer end dem, regeringen har afsat, siger Ditte-Marie Thejsen (EL).

I 2021 får kommunens dagtilbud fire millioner kroner udover de godt to millioner kroner, der kommer fra regeringen til at sikre flere voksne per barn i børnehaver og vuggestuer.

- Vi er ikke i mål, men vi er kommet et pænt stykke på vejen, siger Ditte-Marie Thejsen, der retter en stor tak til Forældrebevægelsen, der i foråret fremsatte det borgerforslag om bedre normeringer, der fik forvaltningen til at regne området efter.


Vi er ikke i mål, men vi er kommet et pænt stykke på vejen,

Ditte-Marie Thejsen


- Det viser også, at borgerforslag betaler sig, når de har substans, siger Uffe Jensen, der ligesom Ditte-Marie Thejsen mener, at Forældrebevægelsens borgerforslag er en væsentlig årsag til resultatet.

Annonce

Farvel til hverdagseffektiviseringer

En af de knaster, der søndag aften fik Konservative og Dansk Folkeparti til at forlade forhandlingerne, er Folkeparken, som de to partier ikke mente, skulle prioriteres.

Flertallet var uenige og har fundet penge til den satsning på udvikling af midtbyen, som de mener er nødvendig for at holde liv i byens handelsliv.

Pengene til de investeringer, der er gjort både på børneområdet, men også i forhold til grøn omstilling og byudvikling er ikke, som de foregående fire år fundet ved hverdagseffektiviseringer, men ved konkrete besparelser.

"Aftaleparterne signalerer hermed, at de tager ansvar for at pege på konkrete besparelser", står der i budgetaftaleteksten.

- Vi har villet vise, at der kan føres ansvarlig politik på en anden måde, siger Ditte-Marie Thejsen.

Annonce

Dyrere daginstitutioner

Pengene er blandt andet fundet i puljer med uforbrugte midler, ved at forhøje gebyrer og på forældrebetaling på dagtilbud.

- Vi synes faktisk ikke, vi skal slå os på billige daginstitutioner, men på gode daginstitutioner, siger Ditte-Marie Thejsen.

Trods tilslutning fra de de fire partier til venstre for Venstre, så er det heller ikke denne gang et enigt byråd, der sender budgettet videre til andenbehandling 5. oktober.

Her forventes DF og Konservative også at fremlægge deres alternative budget.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Annonce
Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Lappeløsninger? Nej, her er vi næsten designere

Annonce