Annonce
Odder Avis

Barselscafé skaber netværk: God måde at komme i kontakt

Der var lagt både puder og legesager ud på gulvet i Centralhotellet, og det var et stort hit. Foto: Søren E. Alwan
Onsdag var der for anden gang barselscafé i Centralhotellet, og tilbuddet fortsætter i det nye år. Det er nemlig en god måde at møde andre nybagte forældre på.
Annonce

Odder: - I er en del af en snedig plan, sagde Louise Holmegaard indledningsvist til de kvinder og børn, som var mødt op til barselscafé på Centralhotellet onsdag formiddag.

Louise Holmegaard er leder af Odder Kommunes byudviklingsprojekt, og et af formålene med barselscaféen er at støtte projektet. Både ved at skabe liv i Centralhotellet og ved at indhente forslag fra en gruppe, som af og til kan være svær at få fat på - nemlig familier med helt små børn.

- Det er en god målgruppe at få ned i byen, og hvis de skal komme her, er vi jo nødt til at folde byens tilbud ud for dem, sagde projektlederen til avisens udsendte.

Onsdagens arrangement var anden udgave af barselscaféen, som første gang havde deltagelse af cirka 30 forældre med barn. Cirka det samme antal mødte op denne gang - og så blev der ellers snakket.

- Folk hygger og netværker. Arrangementet gør det muligt for folk at snakke med nogen, som er samme sted i livet. Mange af deltagerne kan være flyttet til kommunen for nylig, og så er det en god måde at komme i kontakt med andre, lød det fra Louise Holmegaard.

Når man har en baby, er det kun meget få minutter af dagen, man kan være opsøgende. Der kan vi hjælpe.

Louise Holmegaard, leder af byudviklingsprojektet og arrangør af barselscaféen

Annonce

Barselscafé eller babysvømning

Netop det var en af grundene til, at Pål Soknes og Anna Müller var mødt op med deres søn.

- Ingen af os er fra Odder, så barselscaféen er en god mulighed for at lære andre at kende, sagde Pål Soknes, som til dagligt er musiker og underviser i musik.

Mens der var mødt masser af kvinder op, var Pål Soknes eneste mand i første halvdel af arrangementet.

- Er jeg virkelig? Jo, det er jeg vist, sagde han og strakte hals for at kigge rundt i de fjerneste afkroge af Centralhotellet, da han blev gjort opmærksom på statistikken.

- Mit arbejde tillader jo, at jeg kan tage til sådan nogle arrangementer, der ligger i dagtimerne. Det er jeg sikker på, at andre fædre også ville gøre, hvis de ikke skulle på arbejde. Så tager de måske bare med til babysvømning om eftermiddagen i stedet, sagde han.

Annonce

Spaghetti bolognese fra en tube

Der var imponerende lidt gråd i løbet af caféen - og der blev da for alvor stille, da de mange forældre lod deres børn smage på den mad, som Supperiet stillede til rådighed fra deres nye udvalg af babymad på frost.

- Når alle mulige andre kan få en måltidskasse leveret, så kan babyer da også, sagde indehaver Nete Vorgaard Holme, som er gået efter sund og ordentlig kost.

- Jeg er måske for gammeldags, men jeg får det lidt underligt, når jeg hører, at en baby sidder på bagsædet af en bil og sutter spaghetti bolognese af en tube, betroede hun deltagerne.

Frynsegoder som babymad, boller, kaffe og kage var endnu en grund til, at Louise Holmegaard og hendes team i første omgang startede caféen.

- I eksempelvis en mødregruppe skal deltagerne ofte selv stå for sådan nogle praktiske ting, og der er det her tilbud mere uforpligtende, forklarede hun.

Derfor fortsætter barselscaféen også ind i 2020. Den kommer som udgangspunkt til at foregå den anden onsdag i hver måned.

Det var ikke kun forældre, der kunne hilse på hinanden ved barselscaféen - også børnene fik stillet nysgerrigheden. Foto: Søren E. Alwan
Nete Vorgaard Holme fra Supperiet i Hundslund delte smagsprøver ud. Det var blandt andet muligt at få en menu med sød kartoffel, broccoli og kødboller af skinkefars. Foto: Søren E. Alwan
Omkring 30 forældre mødte op med deres børn til barselscaféen. Foto: Søren E. Alwan
Der var en klar overvægt af kvinder i caféen. To mænd gjorde dog de mange mødre selskab. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Odder Avis

Bedre velfærd

Annonce
Annonce
Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce