Annonce
Odder Avis

Beboere i Hou Strandpark er trætte af politikersvar

Beboerne i Hou Strandpark var ikke imponeret over svarene i byrådets spørgetid. Foto: Søren E. Alwan

- Nej Elvin Hansen (S), du lyver. Min mand var slet ikke med på det møde, som du siger. Sådan lyder det fra Marianne Espensen, der gik desillusioneret hjem fra byrådets spørgetid.

Annonce

Odder: Marianne Espensen var sammen med flere taget til Odder for at overvære byrådets spørgetid i mandags. Men hun blev rystet og skuffet.

Sammen med sin mand havde hun stillet spørgsmål til bl.a. Elvin Hansen (S) og borgmester Uffe Jensen (V) om Hou Strandpark. Kommunen har sendt et lokalplanforslag i høring, som beboerne er imod.

Et spørgsmål til Elvin Hansen gik på, om han på et møde på Egmont Højskolen sidste år, før den politiske behandling af sagen var begyndt, skulle have sagt, at der kom rækkehuse i Hou Strandpark.

Spørgetiden kan genses på Odder Nettv på kommunens hjemmeside, hvor man kan høre Elvin Hansen fortælle, hvad han havde sagt på højskolemødet: At der var kommet et forslag om at bygge rækkehuse, og at sagen kom på dagsordenen dagen efter i mtu-udvalget. Han fortalte også, at han viste nogle tegninger frem ved det bord, han sad. Tegningerne viste, hvordan det kunne komme til at se ud.

Sagen kort

I 2008 gav lokalplan 5025b mulighed for at udstykke et landbrugsområde til boligområde. Det fik senere navnet Hou Strandpark.I efteråret 2017 bad ejeren af området om nogle ændringer i lokalplanen. De skal gøre det muligt at lave rækkehuse i to delområder. Beboere i Hou Strandpark hørte om planerne og har protesteret mod dem.

I maj 2018 vedtog et stort flertal i byrådet at sende et lokalplanforslag i høring. Nogle af naboerne har benyttet sig muligheden for at bruge byrådets spørgetid. Naboer kan stille flere spørgsmål før næste møde.

Annonce

Manden var slet ikke med ved mødet

- Det blev modtaget positivt af et par stykker, resten rundt om bordet var larmende tavse. Også din mand, Marianne, kan man på Nettv høre Elvin Hansen sige i spørgetiden, og det undrer Marianne Espensen.

- Min mand var overhovedet ikke til stede ved det møde på højskolen, det var han ikke, siger Marianne Espensen.

- Vi spørger også ind til, om Elvin Hansen vil erkende at have misinformeret byrådet. Hele sagen går i høring, fordi han står og bilder byrådet ind, at hvis man ikke sender den i høring, er man erstatningsansvarlig. Vi spørger, om han vil erkende, at han har misinformeret byrådet. Så svarer han i spørgetiden, at han udtalte sig om et moralsk erstatningsansvar. Jeg ved ikke, om du nogensinde har hørt om et moralsk erstatningsansvar, siger Marianne Espensen.

Hun mener, at Elvin Hansen vævede i sine svar.

- Vi skulle lige sunde os efter byrådsmødet efter så mange fordrejninger og løgne, siger Marianne Espensen.

Annonce

Hellere familieboliger end rækkehuse

Svarene fra borgmesteren var hun heller ikke tilfreds med.

- Han glider af og siger, det er en mindre ændring. Vi synes, det er en kæmpeændring. Vi ville bruge spørgsmålene til at informere hele byrådet. Men lynhurtigt drejede de svarene over på deres banehalvdel og manipulerede, siger Marianne Espensen.

Tina Grønkjær-Petersen, der er formand for grundejerforeningen, havde også stillet spørgsmål til borgmesteren.

- Han mener, det er etisk og moralsk ansvarligt at ændre lokalplanen, så længe det følger demografi-udviklingen. Men hvor har de fra, at der er rigtig stor efterspørgsel efter rækkehuse. Det er ikke det billede, vi ser, mener Tina Grønkjær-Petersen.

Hun vil hellere have større familieboliger end rækkehuse i Hou Strandpark.

- Det kunne være superfedt at få nogle børnefamilier til Hou og få skolen til at køre ordentligt. Jeg har selv hevet to børn ud af Hou Skole, og mit tredje barn i børnehave kommer også i Randlev Skole. Desuden har jeg et barn, der er flyttet fra Hou Skole til Parkvejens Skole. Men Hou har brug for, at skolen overlever, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce