Annonce
Odder Avis

Blafferpunkter i oplandet må udsættes

Blaffere må fortsat stille sig ud til vejen på et tilfældigt sted, hvis de håber på et lift. For deciderede blafferpunkter kommer der ikke foreløbig. Arkivfoto: Morten Pape
Skilte ved opsamlingssteder kan tidligst blive lovlige, når forsøg i København er blevet evalueret.
Annonce

Odder: Planerne om at etablere blafferpunkter langs veje i oplandet bliver ikke til noget lige med det samme.

Det ligger fast, efter at forvaltningen har undersøgt mulighederne for at opsætte skilte langs de mest trafikerede veje. Skiltene, der kaldes blafferpunkter, skal vise, at her står en blaffer og venter på et lift.

Sagen om skiltene har ellers hele byrådets opbakning, idet den konservative Martin Mikkelsen på byrådets novembermøde foreslog skiltene. Dengang var alle enige om at bede forvaltningen undersøge, om det rent praktisk kan lade sig gøre. Sikkert var det på forhånd, at det er forbudt at samle blaffere op på de allerede eksisterende busholdepladser.

Vi vil løbende følge evalueringen fra Københavns Kommune og vende tilbage, når eller hvis der kommer regler på området.

Casper Grønborg, teknisk chef Odder Kommune

Annonce

Forsøg i København

Nu har forvaltningen fået kigget på mulighederne, og de er ifølge teknisk chef i Odder Kommune Casper Grønborg ganske små, idet skilte med "blafferpunkt" slet ikke indgår i bekendtgørelsen om vejafmærkning.

- Til gengæld oplyser Vejdirektoratet, at Københavns Kommune lige nu er i gang med en forsøgsordning med blafferpunkter. Først når den ordning udløber i 2020 - og efterfølgende er blevet evalueret sammen med politiet - kan Odder Kommune igen søge. Hvis altså evalueringen falder ud til ideens fordel, siger han.

Casper Grønborg fortæller også, at det er muligt at etablere blafferpunkter på parkeringspladser eller andre steder, som ikke ligger langs de offentlige veje. Forvaltningen vurderer dog, at de næppe vil blive benyttet, da blaffere jo er afhængige af de biler, der passerer dem.

- Vi vil løbende følge evalueringen fra Københavns Kommune og vende tilbage, når eller hvis der kommer regler på området, siger Casper Grønborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce