Annonce
Odder Avis

Blomstermand: Hjælp os med at holde liv i torvehandelen

Blomsterhandler Martin Laursen efterlyser flere kunder til torvedagen. Foto: Morten Pape
Annonce

Odder: Solen skinner, og det kribler i fingrene på havefolket. Det er godt for Martin Laursen, der i et par måneder har solgt blomster på Torvet hver onsdag.

Men ligesom de tre andre handlende på Torvet kunne han tænke sig et større menneskemylder på den ugentlige torvedag om onsdagen.

- Der er for få kunder. Jeg ville gerne have, at torvedagen lå om lørdagen i stedet for om onsdagen, men kommunen har sagt nej. Der ville helt sikkert komme flere kunder om lørdagen, det ved jeg andre steder fra, siger Martin Laursen.

Han bor i Assens, hvor han har firmaet Gammel Nok, og han tager rundt til forskellige kræmmermarkeder og lignende steder for at sælge sine blomster. Han har været på Torvet i Odder i et par måneder.

- Det gør jeg, fordi jeg selv er født og opvokset i Odder. Og fordi det er gratis at være her, siger han.

Det er godt for mig med liv på torvedagen, men det er også godt for byen. Man får en sludder og knuser et par piger.

Martin Laursen, blomsterhandler
For nogle år siden var torvedagen i Odder et tilløbsstykke, men efterhånden er der blevet færre stande og færre kunder. Foto: Morten Pape
Annonce

Kun fire stande på Torvet

Imens en kunde køber hyacinter, konstaterer avisens udsendte, at Torvet denne onsdag har det sædvanlige begrænsede udvalg. Juelsminde Fisk har en vogn, det samme har Osteland Vejle, og så er der den alternative butik Petersholm fra Torrild.

Petersholm har en lille bod med produkter som sæbe, lys, olier og drikke-aloe vera, alt sammen økologisk og uden tilsætningsstoffer. To unge piger i boden arbejder frivilligt på Petersholm, der også har en bed & breakfast.

- Vi tjener fra nul kroner op til 150 på en torvedag, hvis vi er heldige. Så det kan ikke betale sig, men vi er med, for at Torvet ikke skal dø, siger Andrea Moreno fra Petersholm, som også har gratis knus på tavlen med varer.

Blomsterhandler Martin Laursen kan dog ikke leve af gratis knus alene.

- Jeg giver det et år her i Odder, uanset vejret. Planterne tager ikke skade, hvis det regner, og det gør jeg heller ikke. Men efter min mening kunne der godt stå nogle flere stande. Jeg kommer med jordbær i bakker, når det bliver sæson, lover Martin Laursen.

Skal torvedagen i Odder flyttes til lørdag?

Hos Petersholm kan man bl.a. købe lys, olie og få et gratis knus. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce