Annonce
Læserbrev

Borgerforslag: Lav to fodgængerovergange i Banegårdsgade

Man kan stemme på forslaget på Odder kommunes hjemmeside under "politik". Der ligger i øvrigt andre gode forslag, som bør udføres.
Annonce

Læserbrev: Banegårdsgade er med den tætte trafik vanskelig og farlig at passere som gående, og der har da også været alvorlige ulykker.

Jeg har derfor indsendt nedenstående borgerforslag til behandling i byrådet, hvis det får stemmer nok. Man kan stemme på forslaget på Odder kommunes hjemmeside under "politik".

Der ligger i øvrigt andre gode forslag, som bør udføres.

Forslaget:

I udviklingsstrategien for Odder bymidte, "Odder - en rigtig by", oplyses, at der kører 13.000 biler i døgnet (heraf størstedelen naturligvis i dagtimerne) ad Banegårdsgade.

Denne trafik gør det meget vanskeligt at passere Banegårdsgade uden for lysreguleringerne.

I samme forslag nævnes flere gange, at der skal etableres bedre sammenhæng på tværs af Rådhusgade og Banegårdsgade til Vita Park, bl. a. skal der dannes et byrum ved, at der etableres et "shared space" fra nord for Nørregade til Rathlousgade.

Da etablering af dette kan have lange udsigter, foreslår jeg, at der snarest etableres to godt belyste fodgængerovergange på Banegårdsgade ud for Aldi og ud for Lidl, hvor der i forvejen er heller.

Når/hvis "shared space" senere etableres, vil disse fodgængerovergange kun være et godt supplement.

Det vil dog aldrig blive muligt at få et fornuftigt byrum og en sammenhæng, så længe der passerer 13.000 biler igennem, derfor haster det med at komme i gang med den østlige omfartsvej, som har været planlagt i 50 år.

Man kan starte med strækningen fra Rude Havvej til Hovvejen. Med den rigtige skiltning vil man kunne lede en stor del af trafikken uden om bymidten.

Efterfølgende må det vel være muligt at få staten til at (med)finansiere (som i Mariager) den vanskelige strækning fra Tvenstrup over engen og letbanen.

"Når/hvis "shared space" senere etableres, vil disse fodgængerovergange kun være et godt supplement", skriver Bjarne Langballe.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Odder Avis

Alt udsolgt i Bendixminde

Odder Avis

Online: Frivillige fester

Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Odder Avis

We Walk går igen

Odder Avis

Ud og gå: Vil uddanne gå-værter

Annonce