Annonce
Odder Avis

Borgernes ombudsmand er klar

Karin Lambert er ansat som Odder Kommunes første borgerrådgiver. Foto: Odder Kommune
Karin Lambert skal hjælpe borgernes ekstra øjne i tvister med kommunen.
Annonce

Odder: I denne uge har Karin Lambert første arbejdsuge som borgerrådgiver på rådhuset i Odder. Som borgerrådgiver skal hun være en form for kommunal ombudsmand, der skal styrke dialogen mellem borgerne og kommunen.

- Jeg plejer at sige, at jeg skal se kommunen med borgerens briller og sørge for at sagsbehandlingen bliver så god som mulig, siger Karin Lambert om sin egen rolle.

Som borgerrådgiveren er hun uafhængig af de stående udvalg, borgmesteren og forvaltningen. Hun refererer til byrådet, men kommer til at arbejde uafhængigt. Byrådet kan dog pålægge borgerrådgiveren at gennemføre undersøgelser af udvalgte forvaltningsområder.

- Det er meget positivt, at vi får en borgerrådgiver i kommunen. Dels kan det som det primære hjælpe borgere, der ikke oplever sig ordentligt behandlet af os som myndighed. Og dels vil det kunne hjælpe os til, at vi i Jobcentret og kommunen generelt løbende holder fokus på at sikre en tydelig og ordentlig kommunikation med borgerne - og også inspirere os til at ændre tilgang og arbejdsgange, hvor der er behov for det, siger Ole Stounbjerg, der er leder af jobcenteret i Odder Kommune.

Annonce

Borgerrådgiverens hjælp

Hos borgerrådgiveren kan du blandt andet få hjælp til at forstå en afgørelse fra kommunen, få information og rådgivning om, hvordan man klager over kommunens afgørelser, og hvem der kan behandle en given klage.

Hun kan også hjælpe med at genskabe dialogen med kommunens medarbejdere, hvis der er opstået konflikter i en sag.

Til gengæld kan borgerrådgiveren ikke behandle klager over politiske beslutninger og ansættelsesforhold.

Karin Lambert er på rådhuset hver onsdag, men kan kontaktes på mail eller telefon hver dag. Det kan man gøre på borgerraadgiver@odder.dk eller på 3056 7751.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Bedre velfærd

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Annonce