Annonce
Odder Avis

Borgmester: Jeg er glad for, at det er en bred aftale

I januar var der udsigt til, at Odder Kommune skulle af med endnu flere penge til den kommunale udligning. Heldigvis ser resultatet bedre ud for borgmester Uffe Jensen og resten af byrådet, inden de skal til at lægge budget for det kommende år. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I første omgang så det ud til, at Odder skulle bidrage med yderligere 10 millioner kroner til fælleskassen. Nu ender det med et tilfredsstillende nul.
Annonce

Odder: Hvordan sikrer man, at alle kommuner kan tilbyde god børnepasning, skole og ældrepleje? Det gør man ved at lade de brede skuldre betale. Altså at de rigeste kommuner betaler til de fattigste. Den såkaldte kommunale udligning, som regeringen mandag i sidste uge indgik aftale med Venstre, Radikale Venstre, SF og Alternativet om.

Og det er en aftale, der vækker glæde på borgmesterkontoret i Odder.

- Der er jo en verden til forskel på at være 10,5 millioner bagud, når man skal til at lægge budget fremfor det endelige resultat på 0, siger borgmester Uffe Jensen (V).

I regeringens udspil i januar var der nemlig lagt op til, at Odder Kommune skulle af med 10,5 millioner kroner oven i de 55 millioner kroner kommunen allerede bidrager med.

Et udspil, der fik borgmesteren til at stille dårligere service og højere skat i udsigt.

Annonce

Udgifterne stiger

Udsigten er heldigvis blevet lysere med tirsdagens politiske aftale, omend der stadig er et par grå skyer over Odder.

- Vi har jo stadig en udfordring med mange børn og ældre, som for Odder Kommune svarer til seks millioner kroner ekstra i udgifter. De penge skal vi gerne have dækket i den aftale, der nu skal laves mellem regeringen og KL, siger Uffe Jensen.

Derudover har Odder Kommune ligesom en lang række af landets øvrige kommuner store udfordringer med udgifterne til de specialiserede socialområde.

Uffe Jensen er også meget glad for de 3,5 milliarder kroner i finansieringstilskud til at dække kommunernes udgifter til flere borgere og beskæftigelsestilskud er blevet gjort permanent.

- Det giver rigtig meget ro ude i kommunerne, at kende sin økonomi mere end et år ad gangen, siger borgmesteren.

Annonce

Ros til regeringen

Hvor stor eller lille en andel af de 3,5 milliarder kroner Odder Kommune får del i har borgmesteren ikke overblik over endnu.

- Jeg ved godt, at der er nogle kommuner, der skal af med noget ekstra, men det her minder om Robin Hood, og de brede skuldre skal altså betale mest. Det er sund fornuft at holde gang i Danmark hele vejen rundt, siger Uffe Jensen og fortsætter:

- Det er også det, jeg og andre borgmestre har kæmpet for i vores tværkommunale "rimelig udligning" gruppe. Og jeg synes, der er blevet lyttet.

At det er en bred aftale, hvor Venstre og Socialdemokratiet endda har indskrevet, at de to partier fremover skal være enige, hvis der skal ændres i den kommunale udligning, glæder Odders borgmester meget.

- Jeg er rigtig glad for, at det er en bred aftale, der er indgået i en vanskelig tid. Og jeg synes, det tjener regeringen og de andre partier til ære, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Odder Avis

We Walk går igen

Odder Avis

Ud og gå: Vil uddanne gå-værter

Odder Avis

Mal mel på museet

Odder Avis

Trio besøger Malling Kirke

Odder Avis

Børn skal på æblerov

Annonce