Annonce
Odder Avis

Boulstrup har fået sin egen lille bypark

Fire stolte bestyrelsesmedlemmer af Boulstrup Lokalråd. Fra venstre ses Kjeld Rohde, formand Jens Møller Kristensen, Sanne Pedersen med baby og i forgrunden Benedicte Vandsø Christensen.

Efter mange timers frivilligt arbejde er pladsen ved den gamle kro klar til indvielse.

Annonce

Boulstrup: Borde, bænke, bålplads og et shelter, der kan rumme snesevis af mennesker på en gang. Det er, hvad borgerne i Boulstrup skal være med til indvie, når Boulstrup Lokalråd søndag 28. oktober kl. 14 tager landsbyens nye bypark i brug.

Det 1200 kvadratmeter store areal, der ejes af Odder Kommune, kaldes også for Bytorvet. Men efter at 40-50 borgere i snart et par år har knoklet med først at rydde pladsen, siden at indrette den, minder den mest om en lille park. Blandt andet fordi der er sået græs på de steder, hvor jorden før lå brak.

- Det nye shelter, som også er blevet bygget af frivillige, får et navn. Men hvilket afslører vi først på søndag, fortæller Jens Møller Kristensen, der er formand for Boulstrup Lokalråd.

Med dette nye samlingspunkt midt i byen kan vi forhåbentlig få kvartererne i Boulstrup til at hænge bedre sammen.

Kjeld Rohde, medlem af Lokalrådet i Boulstrup
- Det nye shelter er allerede blevet brugt til hyggestunder, mens vi har klargjort byparken, fortæller Kjeld Rohde. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Mindst 500 mandetimer

Sammen med Kjeld Rohde, der også er pensionist, har Jens Møller Kristensen lagt mange timers arbejde i at klargøre den nye bypark. De to bysbørn vil dog ikke tage æren for resultatet. Den overdrager de gerne til de 40-50 personer, som har bidraget med alt lige fra kagebagning til lægning af 100 kvadratmeter fliser.

- Ud over 20.000 kroner fra lokalrådsmidlerne har vi også fået 50.000 kroner fra LAG-Odder-Hedensted. De penge er dog betinget af, at vi selv skaffer et tilsvarende beløb. Det har vi gjort ved, at hver arbejdstime, som frivillige har brugt, tæller 100 kroner, fortæller Kjeld Rohde, der skønner, at der er blevet lagt mange flere timer i arbejdet end de registrerede 500.

Men det gør ikke noget, for det har også givet sammenhold.

- Boulstrup er en opdelt by, fordi vi både har Lystgårdsparken, Gl. Boulstrup og stationsområdet. Med dette nye samlingspunkt midt i byen kan vi forhåbentlig få kvartererne til at hænge bedre sammen. Sådan har jeg i hvert fald oplevet det under etableringen, siger han.

Den nye bypark er ikke det eneste i Boulstrup, som vidner om nye tider på vej i byen. For første gang i flere år har der været holdt høstfest i år, ligesom en juletræsfest "a la gamle dage" er på bedding.

Der er blevet plantet efeu op ad den nye indhegning. Foto: Søren E. Alwan
Grafikeren Nnna Ernst lavede for nogle år siden dekorationve plader, som har hængt i lamperne i Boulstrup. De er nu blevet først afsyret så galvaniseret og pryder nu byparken. Foto: Søren E. Alwan
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Annonce