Annonce
Odder Avis

Brødhuset på Saxild Strand solgt

Holger og Gitte Wendelboe har i denne uge tømt Brødhuset, fordi de har solgt bygningen, der ligger på Trekanten ved Saxild Strand. Foto: Carina Mayner

Holger og Gitte Wendelboe vil koncentrere sig fuldt ud om Bagergården og familielivet.

Annonce

Saxild Strand: Efter ni år som ejere af Brødhuset ved Trekanten har Holger og Gitte Wendelboe solgt butikken.

Kun den sidste underskrift mangler, men parret var torsdag så sikre på, at handelen ville gå i orden, at de havde travlt med at tømme butikken, som i realiteten har fungeret som dagligvarebutik i årets tre sommermåneder. Resten af året er den lukket.

- Fungeret er måske så meget sagt, for kunderne har i de senere år svigtet os, og det tager vi nu konsekvensen af. Fremover vil vi satse et hundrede procent på Bagergården i Saxild, siger Gitte Wendelboe, der giver afskaffelsen af lukkeloven skylden for, at det i de senere år ikke har kunnet lade sig gøre at drive en sommerbutik ved en af Østjyllands mest populære badestrande.

Lukkeloven blev 1. oktober 2012 ændret, så butikker i realiteten kan holde åbent 24 timer i døgnet, hvis de altså har midler til det. Og det har kun de store varehuskæder.

- Når det regner, kører mange af sommerhusgæsterne enten til Aarhus eller Odder for at finde oplevelser. Takket være afskaffelsen af lukkeloven har gæsterne i de senere år kunnet handle ind i storbyen samtidig, uanset på hvilket tidspunkt, de vender næsen mod sommerhuset igen, siger hun.

Hverken hun eller Holger Wendelboe ønsker at oplyse, hvem den nye køber er - kun at salget af butikken kom i stand på grund af en henvendelse fra den nye ejer. Hvad butikken skal bruges til, vil hun lade være op til vedkommende at fortælle.

En sommerbutik er meget afhængig af vejret. Regner det, kører folk til byerne for at finde oplevelser - og så handler de også i byen. Skinner solen, går det fint med butikken. Så måske skulle vi have holdt åbent her i maj.

Holger Wendelboe, bagermester på Bagergården
Annonce

Blev syg

En anden årsag til, at Gitte og Holger Wendelboe har valgt at skille sig af med Brødhuset, er, at bagermesteren i oktober sidste år blev ramt af en blodprop i hjernen.

Til alt held slap Holger Wendelboe uden synlige mén, og i dag arbejder han på fuld tid igen. Men trætheden fylder mere efter arbejdstid end tidligere.

- Den oplevelse fik os til at konkludere, at vi arbejder alt for meget. Så nu vil vi forsøge at satse mere på familielivet, som også omfatter vores datter på ni år, siger parret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce