Annonce
Odder Avis

Brand på bosted: Beboere og personale måtte genhuses på hotel

Røgdykkere fik hurtigt slukket ilden, da der lørdag over middag var brand i en lejlighed i Åhusene på Østergade i Odder. Arkivfoto
Brandfolkene var samlet på stationen, og rykkede hurtigt ud til brand på bosted. Ingen kom til skade, men personale og beboere måtte flytte på hotel.
Annonce

Odder: Ni beboere måtte sammen med personale rykke ind på Odder Parkhotel efter en brand i Åhusene i lørdags middag. Ingen kom til skade ved branden.

- Lørdag opdagede en ansat, at der var røg i en beboers lejlighed. Den ansatte fik en anden til ringe 112 og greb selv en pulverslukker. Brandvæsenet var der på ingen tid, siger Jette Lorenzen, der er direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Odder Kommune.

Østjyllands Brandvæsen modtog alarmen klokken 12.24.

- Brandfolkene var samlet på stationen i lørdags, da de havde nogle ting, de skulle ordne. Da alarmen lød, gik der tre minutter og et sekund, så holdt den første bil derhenne. De møder generelt hurtigt i Odder, men vi sparede et minut til halvandet på, at de kunne køre så hurtigt, siger indsatsleder Anders Ratchke fra Østjyllands Brandvæsen.

Åhusene er et bosted for borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, og branden opstod i en bygning med værelser og et fællesrum.

Personalet og beboerne har håndteret det her så flot.

Jette Lorenzen, direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse

Annonce

Voldsom oplevelse

- Beboeren var ikke hjemme, og ingen kom til skade. Men det gjorde et indtryk på personale og beboere. Det var en pæn voldsom oplevelse for alle. Vi tog hånd om genhusning og krisepsykologer til beboere og ansatte, og vi fik tilkaldt rengøring, siger Jette Lorenzen.

Hun fik besked om branden i løbet af kort tid og tog selv af sted.

- Jeg kastede mig bare ud i bilen. Vi var så heldige, at Odder Parkhotel havde en gang ledig, hvor både personale og beboere kunne genhuses samlet. Men den beboer, hvis hjem var udbrændt, måtte have hjælp til at købe nogle ting. Personalet og beboerne har håndteret det her flot. De ventede også på, at krisepsykologen skulle komme, og de tog det forbavsende pænt. Og jeg er lykkelig for, at ingen kom til skade. Vi tager hånd om dem og passer så godt på dem som muligt, siger Jette Lorenzen.

Hun tror, at beboerne forholdsvis hurtigt kan komme tilbage til deres vante rammer, når de er gjort rene for sod og røg. En af lejlighederne bliver dog næppe klar med det samme.

- Der skete omfattende skade på inventar og bygning, det var en kraftig brand, siger Anders Ratchke, der var i Skanderborg, da der blev slået alarm.

Beboeren i lejligheden ryger ikke, og politiet er i gang med at undersøge, hvordan branden er opstået.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce