Annonce
Odder Avis

Brokrøve? At borgerne i Hou forholder sig til de forslag, der påvirker levevilkårene, er vel et positivt træk

Annonce

Læserbrev: Hans Jørgensen indleder sin artikel om det digitale borgermøde om Færgebyen i Hou med en konstatering af, at borgerne i Hou altid er skeptisk indstillet overfor nye projekter - underforstået at de er nogle brokrøve!

Mange i Hou er kede af det stempel, fordi de fleste opfatter deres deltagelse i debatterne som udtryk for, at de er optaget af, at byen vedbliver at være et godt sted at leve.

At borgerne i Hou er aktive og forholder sig til de forslag, der påvirker levevilkårene i byen, er vel et positivt træk.

Når det af og til kan lyde som brok, skyldes det ikke generel forandringsfrygt, men snarere, at kommunalpolitikerne, forvaltningen og skiftende bygherrer ofte presser projekterne til det yderste - og somme tider forbi.

Mange projekter har været rent overbud for at sikre såvel kommunekassen som bygherre en attraktiv økonomi i projekterne, og der er taget meget lidt - eller slet ikke - udgangspunkt i, hvad borgerne i Hou opfatter som gode levevilkår.

Det er vel kommunalpolitikernes fornemste opgave at arbejde for et lokalt godt liv for alle borgere, og hvad det er, kan det jo være en god ide at spørge de lokale om.

Vi har set en række eksempler på projekter på havnen og andre steder, som ikke ville harmonere med byen i øvrigt, og som ikke ville tilføre kvalitet til byen.

De planmæssige rammer bliver udvidet til en absolut maksimal udnyttelse af arealerne og byens sammenhæng presses.

"Blokkene" på Vestergade blev alt for store pga. kommunens krav om maksimal udnyttelse af byggemulighederne.

Brugsens byggeri blev noget højere end forudsat i kommuneplanen.

Bebyggelsesprocenterne på havnen er steget og steget og nu endt med fem etager.

Desuden snakkes der om inddragelse af grønne arealer langs sydstranden til parkering m.v.

Sådanne projekter er ikke med til at udvikle Hou i en harmonisk retning.


Det kan undre, at kommunalpolitikerne ikke er mere interesserede i at drøfte udviklingsplanerne med borgerne i Hou, før man stiller forslag om diverse projekter og planer.

Niels Sørensen


Det kan undre, at kommunalpolitikerne ikke er mere interesserede i at drøfte udviklingsplanerne med borgerne i Hou, før man stiller forslag om diverse projekter og planer.

Der vil komme masser af kvalificeret input til udviklingen, og man ville undgå mange konfrontationer, hvis politikere og forvaltning lyttede til de lokale holdninger noget tidligere.

Mange i Hou udtrykker støtte til det nye projekt på havnen (Færgebyen), og heldigvis synes bygherren at have en bedre forståelse for byggeriets volumen og tilpasning til byen i øvrigt, end de rammer, som lokalplanen lægger op til, og vi må så håbe, at Færgebyen bliver, som arkitekterne forestiller sig.

Og til Hans Jørgensen vil jeg sige, at god journalistik gerne må grave sig lidt længere ned i de konkrete problemstillinger frem for blot at udnævne aktive borgere til skeptikere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce