Annonce
Odder Avis

Busrute stod til lukning: Nu er der lagt en redningsplanke ud

Står det til forvaltningerne i Odder og Aarhus kommune skal der stadig køre Kystruter efter 1. april. Men først skal de to kommuners byråd nikke ja til at betale. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Bus 302 får markant færre afgange. Til gengæld kommer der flexbusser på strækningen mellem Odder og Aarhus via Saxild, Norsminde og Malling.

Annonce

Odder: Der er blevet handlet hurtigt i både Odder og Aarhus kommune, så tirsdag i denne uge kan miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder sige ja til en løsning, der sikrer, at der også efter 1. april 2019 kommer til at køre busser på kystruten mellem Odder og Aarhus.

I forbindelse med Region Midts besparelser på den kollektive trafik blev rute 302 - også kaldet Kystruten - nedlagt. Det vakte straks store protester i ikke mindst Saxild, Kysing og Norsmindeområdet. Og det ser heldigvis ud som om, at borgerne langs kysten mellem Odder og Aarhus kan ånde lettet op og fortsat tage bussen efter 1. april.

Det er nemlig lykkedes de to kommuner at finde en løsning sammen med Midttrafik. Den sikrer en dobbelt morgentur og fire dobbelte eftermiddagsture på hverdage, men ingen faste busser i weekenden.

- Det er en rigtig god løsning, der er forhandlet på plads mellem kommunerne og Midttrafik, som vi skal behandle i udvalget i næste uge, sagde næstformand i teknisk udvalg Elvin Hansen (S) på mandagens byrådsmøde, hvor nyheden om en mulig løsning kom bag på de politikere, der ikke sidder i miljø-, teknik- og klimaudvalget.

I nuværende køreplan er der 17 ture på hverdage og otte i weekenden.

Spareplanen

Odder Kommune har en forpligtigelse efter folkeskoleloven til befordring af skolebørn, der har længere end 2,5 km til distriktsskolen for 0. - 3.-klasse, seks km 4. - 6.-klasse, syv km 7. - 9.-klasse og ni km i 10 klasse.Det vil sige, at nogle børn i Kysingområdet, der pt. benytter rute 302 til skole, skal have kommunal befordring til deres distriktsskole fra 1. april 2019.

Regionens besparelser rammer også bus 103 mellem Odder og Hou, hvor antallet af afgange mere end halveres på hverdage fra 18 til syv afgange.

Der vil fremadrettet være regionale afgange på både hverdage og i weekender der passer med færgeruten Hou-Samsø. Derudover kører lokalrute 1008, 1003, flexbus og flextur i Hou-området.

Den del af spareplanen tager kommunen til efterretning.

Det foreslås desuden, at Tunøfærgens fartplan så vidt muligt afpasses Samsøfærgens fartplan, for herved at minimere ventetid for Tunøfærgens brugere.

Annonce

Billigere end lokalrute

Midttrafik har regnet på udgifterne til opretholdelse af en dobbelt morgentur og fire dobbelte eftermiddagsture på hverdage.

Udgiften for Odder Kommune vil beløbe sig til 603.000 kr. årligt.

Løsningen er drøftet med Aarhus Kommune og Regionen, der begge har accepteret løsningsforslaget, og som også vil bidrage.

Løsningen er billigere og bedre, end hvis Odder Kommune selv fremadrettet skal betjene området med en ny lokalrute.

Forvaltningen har også været i dialog med Aarhus Kommune omkring flexbusordning på rute 302 for at opretholde den kollektive trafik på tværs af kommunegrænsen.

Aarhus Kommune ønsker i fællesskab med Odder Kommune at indsætte fire dobbelte flexbusafgange på hverdage og fire dobbelte flexbusafgange i weekender.

Udgift for flexbus vil beløbe sig til ca. 80.000 pr. år., så den samlede udgift vil løbe op i 683.000 kroner om året med den nye model.

Der kan læses mere om flexbus og flextur på www.midttrafik.dk/flextrafik

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce