Annonce
Odder Avis

Byens læger gav den fuld gas med sprøjten

Læge Christian Wetterstein Pedersen giver den første vaccine til Laila Enemark Hansen, der bor på Stenslundcentret. Bagefter klappede både personalet og beboerne. Foto: Morten Pape
Laila Enemark Hansen blev som den første vaccineret mod covid-19 på Plejecentret Stenslund - af stedets huslæge.

Odder: Der blev flere steder nikket genkendende til læge Christian Wetterstein Pedersen, da han onsdag eftermiddag var rundt på Plejecentret Stenslund for at vaccinere stedets 84 beboere mod covid-19.

Ud over at være praktiserende læge i Odder er han nemlig også centrets faste huslæge for de beboere, som ikke har beholdt deres egen læge.

- Det er bedre end juleaften, lød det fra læge Charlotte Breum-Leer (t.h.), da hun og kollega Ina Veila pakkede vaccinen ud. Begge læger kommer fra Lægeklinikken i Odder. Foto: Morten Pape

Som mange andre kommuner har Odder Kommune siden 2018 haft en aftale med byens lægeklinikker, som har faste læger tilknyttet plejecentrene Stenslund, Bronzealdervej og Plejehjemmet Skovbakken.

Det er ifølge Christian Wetterstein Pedersen win-win-ordning, fordi lægerne, beboerne og personalet kender hinanden rigtig godt.

Dertil kommer, at pårørende med tiden også møder de faste huslæger.

Annonce

Tog det helt roligt

Om det var årsagen til, at beboerne tog det ganske roligt, da Christian Wetterstein Pedersen midt på eftermiddagen kom rundt i de forskellige huse for at vaccinere, står hen i det uvisse.

Men sikkert er det, at beboerne i den grad var klar til at lægge overarm til det første skud vaccine.


Det er bedre end juleaften.

Læge Charlotte Breum-Leer, da hun pakkede vaccinen ud.


Den første dosis gik til Laila Enemark Hansen, der er tidligere lægesekretær på det hedengangne Odder Sygehus og derfor havde helt styr på, hvad der skulle ske.

I hvert fald hev hun op i blusen, så snart hun så lægen med den gule vest hente den første sprøjte op af tasken.

Så går turen afsted for læge Christian W. Pedersen til det første hus på Stenslundcentret. Med er også Anni Andersen. Foto: Morten Pape

- Det skal bare overstås, så man kan få et almindeligt liv igen. Jeg ser min mand dagligt, men ikke resten af familien, fordi man skal passe på. Det bliver forhåbentlig bedre i den nærmeste fremtid, sagde pensionisten, der som de øvrige beboere måtte blive i fællesrummet i 15 minutter efter stikket.

Så længe skal man være til observation for bivirkninger, før man kan returnere til sine private gemakker.

Annonce

Også personalet

- Jeg tror nu, jeg bliver, ford vi mangler da både at få kaffe og kage, lød det fra en anden beboer.

I alt 201 beboere fra byens plejecentre samt korttidsafsnittet på Ålykkecentret fik den første vaccineportion torsdag. Dertil kommer en del plejepersonale, som der også var afsat vaccine til.

Formentlig cirka 50  på aleneStenslundcentret. Det var dog lidt usikkert, idet lægerne først kunne mikse vaccinen med blandt andet saltvand ved ankomsten til centret.

- Nogle siger, at man kan få fem portioner pr. glas, andre siger seks eller syv. Jeg har ikke prøvet det her før, men vi bliver ved, til vi ikke har mere, sagde Christian Wetterstein Pedersen, der fik hjælp til at blande vacciner af to læge-kolleger fra Lægeklinikken i Odder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Gåtur med gode historier gentages

Odder Avis

Galleri viser gumozoer

Odder Avis

Turen går til Ørting Mose

Annonce