Annonce
Odder Avis

Byggefirma vil forvandle mark til grønt ferieparadis: Laver 69 nye sommerhuse i gåafstand fra stranden og det gamle badehotel

Jesper Markfoged (t.v.) og Nicolaj Markfoged fra CC Green står bag planer om at lave et område med 69 sommehuse ved Saxild Strand. Det er området bag dem mellem Posmosevej og Chr. Petersens Vej, staten har udlagt til et splinternyt sommerhusområde. Foto: Hans Jørgensen
CC Green er tæt på at realisere flere år gamle planer om at kombinere fællesskab, komfort, afslapning og natur i et nyt feriehusområde ved Saxild Strand.

Saxild: Det skal være enkelt og simpelt at bo i de nye sommerhuse, der er på vej ved Saxild Strand.

- Man køber sin egen mindre parcel, der flyder ud i fællesarealer. Der er givet lov til, at vi kan bygge 69 huse, så der er rigelig plads til, at vi kan få en masse fede områder, siger Jesper Markfoged fra Odder-firmaet CC Green.

Virksomheden er i gået i gang med at snakke med kommunen om, hvordan projektet mere præcist skal skrues sammen. Området er på cirka 16 hektar og ligger ved Chr. Petersens Vej og Posmosevej, tæt på stranden og det gamle badehotel.

Annonce

Staten har givet lov

I 2019 lavede den danske stat et landsplandirektiv for sommerhusområder tæt på kysten. Det gav mulighed for, at der kan udstykkes 69 nye sommerhuse ved Saxild Strand samt tre ved Rude Strand.

Til gengæld må der ikke laves nye feriehuse, der tidligere har haft status som sommerhusområder. 

De helt præcise arealer kan se i "Bekendtgørelse om landsplandirektiv 2019 for udlæg og omplacering af sommerhusområder i kystnærhedszonen".

- Vi kunne godt tænke os, at der bliver lavet noget vild natur med lidt terræn, så husene bliver skærmet af fra hinanden. Vi har også planer om at lave en regnvandssø og klimatilpasning, siger Nicolai Markfoged fra CC Green.

Natur i stedet for hække

Mange af de nuværende sommerhusområder ved Saxild Strand består af feriehuse omgivet af tætte hække, der skærmer af mod naboerne. Altså miniudgaver af et parcelhuskvarter. Men det er ikke tanken med det nye område. Her skal ferieboligerne placeres i små klynger, og der bliver lavet forskellige typer af huse.

- Så har man sit sommerhus, sin carport og sin terrasse. Men størstedelen af resten er fælles, og vedligeholdelsen overlades til grundejerforeningen. I stedet for at have hække rundt om sin have, er der natur i stedet. Og jo længere væk fra husene, jo mere vild bliver naturen, så der også bliver noget biodiversitet, siger Jesper Markfoged.

CC Green holder til i Vitapark i Odder, og det var her idéen om et nyt sommerhusområde opstod tilbage i 2014 i et grønt netværk. CC Green snakkede sammen med ejeren af jorden, og nu har CC Green selv overtaget projektet.

Men før det hele bliver til noget, skal der laves en lokalplan for området, og der er nogle ting, der skal tages højde for.

- Vi skal snakke med kommunen om, hvordan vi sørger for ordentlige parkeringsforhold. Vi har nogle idéer, men der kommer selvfølgelig noget trafik til de nye sommerhuse. Og vi har haft naturfredningsforeningen med. De er kommet med nogle gode input om den vilde natur og biodiversitet, siger de to brødre, der ejer CC Green.

Annonce

Købere dukker op

De har også planer om at snakke med Økologiens Have og trække på deres viden. Desuden er det tanken, at nogle af feriehusene kan bruges til udlejning til turister.

I stedet for at have hække rundt om sin have, er der natur i stedet.

Jesper Markfoged, CC Green

CC Green har allerede fået flere henvendelser fra interesserede købere, men snakker også med samarbejdspartnere, der måske gerne vil opføre nogle af husene og sælge dem videre.

Først skal der laves en lokalplan, og CC Green håber, at det arbejde kan gå i gang i år. Sådan et forslag til en ny lokalplan skal i offentlig høring, og hvis planenerne går igennem, så kan byggeriet formentlig gå i gang næste år. Projektet kan også følges på CC Greens facebookside.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Spurgt på gaden: Savner du kulturtilbud i Odder?

Annonce
Annonce
Odder Avis

Find vej til tre kunstnere i Odder Kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Byrådsmedlem: Vi skal nasse på naboernes store kulturtilbud

Alarm112

Anklager: Parteringsdrab skal koste 51-årig livstid i fængsel

Odder Avis

Det gamle Odder vender tilbage - set med kulturens briller

Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Annonce