Annonce
Odder Avis

Byggefirma vil forvandle mark til grønt ferieparadis: Laver 69 nye sommerhuse i gåafstand fra stranden og det gamle badehotel

Jesper Markfoged (t.v.) og Nicolaj Markfoged fra CC Green står bag planer om at lave et område med 69 sommehuse ved Saxild Strand. Det er området bag dem mellem Posmosevej og Chr. Petersens Vej, staten har udlagt til et splinternyt sommerhusområde. Foto: Hans Jørgensen
CC Green er tæt på at realisere flere år gamle planer om at kombinere fællesskab, komfort, afslapning og natur i et nyt feriehusområde ved Saxild Strand.

Saxild: Det skal være enkelt og simpelt at bo i de nye sommerhuse, der er på vej ved Saxild Strand.

- Man køber sin egen mindre parcel, der flyder ud i fællesarealer. Der er givet lov til, at vi kan bygge 69 huse, så der er rigelig plads til, at vi kan få en masse fede områder, siger Jesper Markfoged fra Odder-firmaet CC Green.

Virksomheden er i gået i gang med at snakke med kommunen om, hvordan projektet mere præcist skal skrues sammen. Området er på cirka 16 hektar og ligger ved Chr. Petersens Vej og Posmosevej, tæt på stranden og det gamle badehotel.

Annonce

Staten har givet lov

I 2019 lavede den danske stat et landsplandirektiv for sommerhusområder tæt på kysten. Det gav mulighed for, at der kan udstykkes 69 nye sommerhuse ved Saxild Strand samt tre ved Rude Strand.

Til gengæld må der ikke laves nye feriehuse, der tidligere har haft status som sommerhusområder. 

De helt præcise arealer kan se i "Bekendtgørelse om landsplandirektiv 2019 for udlæg og omplacering af sommerhusområder i kystnærhedszonen".

- Vi kunne godt tænke os, at der bliver lavet noget vild natur med lidt terræn, så husene bliver skærmet af fra hinanden. Vi har også planer om at lave en regnvandssø og klimatilpasning, siger Nicolai Markfoged fra CC Green.

Natur i stedet for hække

Mange af de nuværende sommerhusområder ved Saxild Strand består af feriehuse omgivet af tætte hække, der skærmer af mod naboerne. Altså miniudgaver af et parcelhuskvarter. Men det er ikke tanken med det nye område. Her skal ferieboligerne placeres i små klynger, og der bliver lavet forskellige typer af huse.

- Så har man sit sommerhus, sin carport og sin terrasse. Men størstedelen af resten er fælles, og vedligeholdelsen overlades til grundejerforeningen. I stedet for at have hække rundt om sin have, er der natur i stedet. Og jo længere væk fra husene, jo mere vild bliver naturen, så der også bliver noget biodiversitet, siger Jesper Markfoged.

CC Green holder til i Vitapark i Odder, og det var her idéen om et nyt sommerhusområde opstod tilbage i 2014 i et grønt netværk. CC Green snakkede sammen med ejeren af jorden, og nu har CC Green selv overtaget projektet.

Men før det hele bliver til noget, skal der laves en lokalplan for området, og der er nogle ting, der skal tages højde for.

- Vi skal snakke med kommunen om, hvordan vi sørger for ordentlige parkeringsforhold. Vi har nogle idéer, men der kommer selvfølgelig noget trafik til de nye sommerhuse. Og vi har haft naturfredningsforeningen med. De er kommet med nogle gode input om den vilde natur og biodiversitet, siger de to brødre, der ejer CC Green.

Annonce

Købere dukker op

De har også planer om at snakke med Økologiens Have og trække på deres viden. Desuden er det tanken, at nogle af feriehusene kan bruges til udlejning til turister.

I stedet for at have hække rundt om sin have, er der natur i stedet.

Jesper Markfoged, CC Green

CC Green har allerede fået flere henvendelser fra interesserede købere, men snakker også med samarbejdspartnere, der måske gerne vil opføre nogle af husene og sælge dem videre.

Først skal der laves en lokalplan, og CC Green håber, at det arbejde kan gå i gang i år. Sådan et forslag til en ny lokalplan skal i offentlig høring, og hvis planenerne går igennem, så kan byggeriet formentlig gå i gang næste år. Projektet kan også følges på CC Greens facebookside.

Annonce
Odder Avis

Forældre, lærere og pædagoger skal lære børn og unge om de første digitale skridt

Annonce
Odder Avis

Palæstina Film Festival handler om håb, kærlighed - og viljen til at overleve

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Odder Avis

Husker du Errol Garner?

Odder Avis

Kom til fyraftenskoncert med Grandivi

Odder Avis

Bare rolig, Færgebyen er på vej: Men først skal der laves en særlig væg til at holde på kajen

Odder Avis

Fejr Odderkorets 100 års jubilæum i Gosmer Kirke

Odder Avis

The Blues Overdrive spiller i Pakhuset

Odder Avis

Hør koncert med børne- og ungdomskoret

Odder Avis

Hård blæst ingen hindring for Odder-roere

Odder Avis

Dansktopsanger havde lærlinge med til koncert: Curlingbørnene sang det bedste, de har lært

Odder Avis

Hvis inklusion skal lykkes skal børn lykkes i fællesskabet

Annonce