Annonce
Odder Avis

Byrådsmedlem: Leasing er et skjult lån

Der er penge at spare ved at putte LED pærer i kommunens gadelamper. Og så er det tilmed godt for klimaet, så borgmester Uffe Jensen (V) undrer sig over, at et par byrådsmedlemmer har stemt imod beslutningen om en leasingaftale, der skal sikre udskiftningen. Arkivfoto
Både i teknik-, miljø- og klimaudvalget og i økonomi- og erhvervsudvalget var der modstand mod en leasingaftale, der skal sikre billigere og mere strømbesparende pærer i gadelamperne. Det lugter af en skjult låneoptagelse, lyder det fra en af nejsigerne.
Annonce

Odder: Ikke alene stemte Dansk Folkepartis John Rosenhøj imod, da miljø,- teknik- og klimaudvalget på augustmødet behandlede en sag om investeringsplanen for omlægning af gadebelysning til LED. Han insisterede også på at få begrundelsen for sit nej ført til referat.

- Der er tale om en skjult låneoptagelse ud over det i budgettet afsatte beløb, er John Rosenhøj citeret for i referatet.

Forleden dag var det så økonomi- og erhvervsudvalget, der skulle tage stilling til samme sag. Nemlig at lave en leasingaftale over fem år, som skal finansiere, at der kommer LED pærer i gadelamperne i Odder by, på Strandvejen mod Rørth samt i Hou. En investering, der koster 1.625.000 kroner, men som ifølge sagsfremstillingen vil reducere strømforbruget med 182.000 kWh om året. Og som med en levetid for LED pærer på 20 år, også ifølge sagsfremstillingen vil give en samlet nettobesparelse på 4,5 millioner kroner.

Annonce

K er også imod

Men trods de for borgmester Uffe Jensen (V) helt entydige gode argumenter, blev beslutningen heller ikke enstemmig i økonomi- og erhvervsudvalget, idet Martin Mikkelsen (K) stemte imod.

- Jeg synes overhovedet ikke, det her kan kaldes for en skjult låneoptagelse, siger borgmesteren.

Skjult låneoptagelse eller ej. Leasingaftalen bliver indgået, for et stort flertal i begge udvalg stemte forslaget igennem, og investeringsplanen for omlægning af gadebelysningen til LED kan dermed sættes i gang med en leasingaftale med Kommuneleasing.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce