Annonce
Odder Avis

Byrådsmedlem om folkeparken i Odder: Hvorfor ikke udnytte Rådhushaven?

Martin Mikkelsen. Foto: Niels Åge Skovbo FOKUS FOTO

Læserbrev: Til byrådsmødet 12. april besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen at igangsætte projekteringen af folkeparken omkring rådhuset i Odder. Et projekt, som for kommunen er budgetteret til at koste 7,5 mio. kr. plus én mio. kr. til nye parkeringspladser bag Løvbjerg. De skal erstatte p-pladserne på rådhusparkeringen, som forsvinder med den nye park.

I Konservative sætter vi pris på grønne områder i hele byen. Derfor værner vi om den lette adgang til skov og natur i Odder. Men i sagen om folkeparken er vi af den opfattelse, at man skulle have valgt en anden løsning.

Vi så gerne, man havde udnyttet den eksisterende park, Rådhushaven. Sat den i stand efter mange års forfald.

Annonce

Og for at skabe mere liv og aktivitet kunne man fjerne rododendronbuskene, så man kunne så græs og anlægge mindre flisearealer på området. Det ville give et frit og åbent område ned til åen, som vha. borde, bænke, bålplads samt en lille lejeplads/multibane kunne have skabt liv og glade dage i den gamle rådhushave.

Havde man valgt denne løsning, kunne man have undgået at fjerne mindst en af de to (og dyrt anlagte) broer, som går hen over åen fra Polititorvet i dag.


Man kunne have lavet et grønt åndehul for et mindre beløb end, hvad man nu har budgetteret.

Martin Mikkelsen


Man kunne have lavet et grønt åndehul for et mindre beløb end, hvad man nu har budgetteret. Et budget, som kan blive udfordret af stigende priser på byggematerialer og travlhed i byggebranchen.

Men nu rykker man det hele op for at starte forfra. Det er synd og spild af resurser, når man med mindre kunne have fået meget af det, som folkeparken kommer til at give.

Et af argumenterne for folkeparken er at skabe en grøn kile fra Kvickly til midtbyen. Det er også vores opfattelse, at man nemt kunne have gjort p-pladserne bag rådhuset mere indbydende og grønne uden at nedlægge dem, ligesom der kunne sættes borde og bænke mv. op, der vil fordre til ophold - specielt udenfor arbejdstid i enden ned mod åen.

Vi så hellere, man kom i gang med istandsættelsen af Aabygade med ny asfalt, nyt fortov, træer og blomster, så der var en indbydende vej fra Kvickly op til Torvet.

At man med folkeparken ønsker, at borgerne skal parkere ved rådhuset via Rådhusgade, ser vi en række trafikale udfordringer i, når der er myldretrafik.

At man nedlægger p-pladser bag rådhuset for at flytte dem foran, kan også virke ulogisk. Specielt når folk, som kører igennem byen, ser den side af rådhuset og danner sig et indtryk ud fra det.

Nogle partier i kommunalbestyrelsen kalder os uambitiøse, forbi vi ikke støtter folkeparken. Men for os er det et spørgsmål om fornuft og ikke mindst respekt for brugen af borgernes skattekroner.

For helt ærligt: Der er meget andet, som pengene kan bruges til, og som kan komme flere borgere til gavn i hele kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce